Daydream

Daydream

Eefke Burg 114 0
Fotograaf Yoshihiro Enatsu maakt prachtige beelden en laat in zijn onlangs vrijgegeven video Daydream zien hoe belangrijk het is om met een goede monitor je kleurbewerking te doen. In de video filmt hij een model in een fotogeniek huis en de kleuren spatten daadwerkelijk van je scherm af. Hij ging bij zijn colorgrading aan de slag met de nieuwe Eizo ColorEdge CS2740.

De nieuwe Eizo ColorEdge CS2740 is sinds afgelopen oktober op de markt, maar heeft nu al vele aanhangers. Het beeldscherm kan in 90 seconden gekalibreerd worden en heeft een 1000:1 1 contrast ratio. Het scherm laat maar liefst 99% van alle Adobe RGB-kleuren zien. Laat dit nu juist belangrijk zijn bij het kiezen van een beeldscherm.

Doordat je bij een beeldscherm werkt dat veel van de Adobe RGB-kleuren laat zien, ben je in staat om een kleurenpalet te weergeven dat een stuk groter is dan bij andere beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat jouw beelden accuraat bewerkt kunnen worden, wat je uiteindelijke fotografieprojecten ten goede zal komen, wat je ook goed terug kan zien in de video Daydream.

Video Daydream van Yoshihiro Enatsu

In de video Daydream laat fotograaf en filmmaker Yoshihiro Enatsu verschillende lichtsettingen zien waardoor je goed kan zien hoe hij zijn colorgrading heeft toegepast. De video begint buiten, waar een model bloemen in haar haar heeft. Vooral de huidtinten van het model worden prachtig weergegeven. Dit zie je ook later in de video terug als het model binnen achter de spiegel staat.

Geen grote lichtsprongen in Daydream

Opvallend is dat de fotograaf te maken krijgt met veel verschillende lichtsettings maar dat je nergens het gevoel hebt dat je een grote sprong maakt als de fotograaf zich van binnen naar buiten bevindt of andersom. Dit heeft er mee te maken dat de colorgrading zo is toegepast, dat je geen verschil lijkt te zien tussen binnen en buiten.

Bekijk hieronder de volledige video met alle bewerkte beelden:

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke