Zon overmeesterd door nieuwe lichtbron Siros L

Zon overmeesterd door nieuwe lichtbron Siros L

Nadja Geskus 1672
Licht is het belangrijkste aspect van fotografie. Bij fotografie vang immers het licht. Bron Elektronik, beter bekend als Broncolor, komen met hun nieuwe Siros 400 L en 800 L monolights. Hiermee bewijzen ze opnieuw waarom zij een van de meest gerespecteerde namen zijn in het vak.

Broncolor is erin geslaagd om één van de meest krachtige monolights te produceren. De Siros L combineert studio vermogen met draagbaarheid.  Ze hebben een maximale output van 400 of 800 watt-seconden en zijn perfect voor het gebruik op locatie door de geïntegreerde accu. Op vol vermogen houdt de accu het vol tot wel 440 flitsen. Wanneer de accu leeg is kun je deze binnen 75 minuten volledig opladen. De 800 L heeft genoeg kracht om het licht van de zon te overmeesteren. Een verbijsterende hoeveelheid output die uit een batterij komt die in je hand past.

 

 

Siros L

In vergelijk met andere alternatieven is de Siros L alsnog best fors, maar ondanks dat heeft hij wel een eenvoudig en elegant design. De behuizing heeft geen kabels die leiden naar een power pack of een stopcontact, maar een verwisselbare batterij die je in de bovenzijde van het apparaat schuift. De Siros L is binnen 0,03 seconden weer klaar om te flitsen en heeft een regelbereik tot 9 f-stops, die een vermogen bieden zo laag als 2 joules. Broncolor’s unieke ECTC technologie belooft een consistente kleurtemperatuur, ongeacht de energie instelling.

App

De BronControl App, voor iOS of Android, creëert zijn eigen WiFi-netwerk en je kunt hier alle functies makkelijk mee bedienen op afstand. Elk apparaat wordt duidelijk geïdentificeerd door verschillende kleuren LED’s. Met je smartphone of tablet kun je de apparaten gemakkelijk bedienen.

Nieuwe lichtbron die zon overmeesterd

De krachtige lichtbron is niet goedkoop. De diverse uitvoeringen zijn vanaf juli verkrijgbaar vanaf €1.700,- excl. BTW.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja