Anthem One: licht uit een kubus

Anthem One: licht uit een kubus

Itam van Teeseling 468 0
Anthem One lijkt op een magische kubus. Het is echter een continu-lichtsysteem met een opvallende insteek: verwisselbare kaartjes met LED-lampjes erop.

Verwisselbaar continulicht, dat moet kleiner en efficiënter kunnen. Dit moeten de mensen achter de Anthem One hebben gedacht. Ze beweren dat het systeem twee keer zoveel licht oplevert, één derde van het formaat en 2000 keer de levensduur heeft van een normale HMI 400W-lamp. Opvallend is de Anthem One kubus in ieder geval.

Het systeem werkt met "wafels" die gecoat zijn met minuscule LED-lampjes. Er zijn verschillende van die kaartjes beschikbaar met verschillende lichtsterktes (tot wel 30.000 lumen) en andere variabelen. De kubus heeft één knop om de lichtsterkte in te stellen en om de lamp aan- en uit te doen. In de kubus zit een ventilator die de boel koel houdt. Het geluid dat de ventilator voortbrengt is volgens Anthem One op zijn maximum 14,5 dBA. Helemaal stil is het systeem dus niet.

Wat de lamp interessant maakt is dat hij zo klein en licht is. Zeker voor de mobiele filmer is dit verrekte handig. Hij past waarschijnlijk nog net niet in je rugzak, maar vergeleken met andere systemen van deze sterkte is de kubus vrij compact.

Modulair

Het systeem is modulair. In de kubus zitten magneten, waardoor er meerdere kubussen aan elkaar te bevestigen zijn. Ook heeft de kubus een Kensington-port waardoor hij op verschillende accessoires is aan te sluiten.

Voeding

De Anthem One komt met de Anthem Power. Een slimme stroomadapter die is aan te sluiten op een normaal stopcontact. Ook hier zitten magneten op bevestigd, waardoor hij aan de lamp zelf is vast te klikken. Eén Anthem one heeft een verbruik van 200 watt.

De Anthem One is een kickstarterproject, maar heeft ondertussen het beoogde bedrag binnengehaald om de productie te starten. De eerste exemplaren zullen rond April verzonden worden. De Anthem One gaat omgerekend rond de 1200,- euro kosten.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam