Vooruitblik 2013: Samsung NX-camera's met Android?

Julian 1990 0
Met de NX1000, NX210 en NX20 introduceerde Samsung een drietal 'Smart Camera's'. Alle NX-camera's werden voorzien van wifi en apps. In 2013 verwachten we dat Samsung één of meerdere NX-camera's nog slimmer zal maken, met behulp van Android.

In 2012 introduceerde Samsung al een compactcamera met het besturingssysteem van Google. De Samsung Galaxy Camera is gebaseerd op de Galaxy SIII smartphone en de WB850 compactcamera en heeft Android 4.1 aan boord.

Samsung Galaxy Camera
De Samsung Galaxy Camera met Android 4.1

Samsung NX-camera's met Android?

Volgens geruchten gaat Samsung de NX-serie in 2013 opfrissen en waarschijnlijk zal de focus wederom op slimme functies liggen. Mogelijk brengt de Koreaanse fabrikant Android ook naar NX-camera's. De opvolger van de NX1000 zou in ieder geval over het besturingssysteem van Google beschikken, ook krijgt deze camera volgens de geruchten een uitklapscherm.

Of de hoger geplaatste modellen ook van Android voorzien worden is nog onduidelijk. Op een support-pagina van Samsung zagen we de namen NX300 en NX-R al verschijnen. Die eerste is de opvolger van de NX210 en krijgt mogelijk een optionele elektronische en/of optische zoeker.

Samsung NX Android
Krijgt de opvolger van de Samsung NX1000 Android aan boord?

High-end retromodel

De NX-R is waarschijnlijk een NX-camera met retrojasje. Of deze de NX20 op gaat volgen, of daar nog boven geplaatst wordt, is nog niet duidelijk. Samsung liet al eens wat designstudies zien van camera's met retro-ontwerp. Wellicht zat hier al iets bij wat uiteindelijk de NX-R zal worden. Rond maart/april 2013 weten we als het goed is meer.

Samsung NX-R
In mei 2011 toonde Samsung een afbeelding met diverse prototypes. Mogelijk is de middelste camera op deze afbeelding, het platte model met de vele instelknoppen, de NX-R of een vroege modelstudie daarvan.