Samsung NX300 en NX-R duiken op

jesse kraal 2815 0
Op de Samsung-website is te zien hoe de volgende twee NX-toestellen zullen heten. In het lijstje met NX-camera's vinden we de NX-R en de NX300 terug. Die laatste is waarschijnlijk de opvolger van de NX210, de NX-R is vermoedelijk het nieuwe topmodel.

Veel camera's verschijnen vroegtijdig op het net doordat mensen informatie doorspelen naar geruchtensites. In dit geval is Samsung zelf 'het lek'. In een lijst met NX-toestellen op een pagina met software-updates vinden we ook de NX-R en de NX300, die officieel nog niet bestaan.

NX-R en NX-300

Samsung NX300

Helaas kunnen we niet meer informatie vinden dan enkel de namen, downloads zijn voor deze twee modellen niet beschikbaar. We vermoeden dat de NX300 de opvolger zal zijn van de NX210. Dit model is op de wifi-functionaliteit na gelijk aan de NX200 en is dus feitelijk het oudste toestel uit de NX-lijn. Mogelijk wordt de NX300 uitgerust met Android, net als de Samsung Galaxy Camera.

Samsung NX roadmap
Op deze roadmap onderandere de NX 'Classic+', de andere twee onbekende camera's kennen we ondertussen als NX20 en NX210.

Samsung NX-R

De NX-R wordt waarschijnlijk het nieuwe topmodel. Er gaan al langere tijd geruchten dat Samsung werkt aan een high-end compacte systeemcamera met retro-styling. Begin 2011 toonde Samsung een roadmap waarin gehint werd naar een high-end camera, de zognaamde NX 'Classic+'.

Tegelijkertijd liet het bedrijf ook een foto zien met enkele designstudie's waarop we enkele klassiek vormgegeven camera's zien. In een recent interview vroegen we Roland Niezen, Product Manager DSC & Camcorder bij Samsung Nederland, naar de NX-R. Helaas mocht hij nog niks kwijt over deze nieuwe camera. Het is dus afwachten tot vermoedelijk het eerste kwartaal van 2013.

Samsung prototypes
In mei 2011 toonde Samsung een afbeelding met diverse prototypes. Mogelijk is de middelste camera op deze afbeelding, het platte model met de vele instelknoppen, de NX-R of een vroege modelstudie daarvan.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse