Veelbelovend

Voorbeeldfoto’s Light L16: oordeel zelf

Jasper van Bladel 1701 0
De Light L16 is een bijzondere hightech camera ontworpen door startup-knappe koppen. De 16! objectieven in een camera zo groot als een smartphone staan garant voor foto’s met unieke eigenschappen. De eerste voorbeeldfoto’s zijn er. Oordeel zelf!

De Light L16 is een compacte camera met zestien kleine objectieven en sensoren. Door deze slim te positioneren en de beelden van al deze sensoren samen te voegen produceert de L16 beelden die anders niet met een dergelijke compacte camera gemaakt zouden kunnen worden. De camera heeft  vijf objectieven van 28mm met een maximale diafragma van f/2, vijf 70mm objectieven met een diafragma van f/2 en zes 105mm objectieven met een maximale diafragma van f/2.4.

Dynamisch bereik

Het is goed voor te stellen dat deze constructie garant staat voor een groot dynamisch bereik, gezien ieder objectief een ander gedeelte van het beeld goed kan belichten. Dit levert natuurlijk ook grote uitdagingen op, zeker op het gebied van witbalans én het samenvoegen van al die beelden.

De foto's zijn te downloaden op deze pagina (onderaan) 

Light heeft nu een aantal eerste testfoto’s gepubliceerd, waar we in volledige resolutie naar kunnen kijken. Die zien er behoorlijk interessant uit, zeker in de context van de compactheid én veelzijdigheid van de camera. Wel zien we op sommige plekken (ingezoomd op 100 procent) wat vreemde dingen. Hierbij enkele screenshots van die plekken.

Niettemin is het erg interessant om te zien wat een startup voor elkaar krijgt. Deze camera is natuurlijk nog maar het begin en geeft goede hoop voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op de website van Light.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper