Gratis Harvard-fotocursus

UPDATE: Gratis online fotocursus van Harvard

Fabienne Keijzer 5553 0
Je kunt een online cursus over digitale fotografie volgen die ook op Harvard wordt onderwezen. De gratis module bestaat uit twaalf lessen waarin verschillende onderdelen van de digitale fotografie worden behandeld. De module wordt afgesloten met een assessment.

Update 19/1

Harvard is niet blij dat Alison het lespakket via de website aanbiedt en dwingt de service tot het verwijderen van de cursus. Mocht je al begonnen zijn, dan heb je tot 15 februari 2017 om de module te volbrengen. Daarna wordt hij verwijderd. Het blijkt dat Alison het materiaal van Harvard onder een Creative Commons license heeft gebruikt om het gratis aan te bieden. Je kunt niet meer starten met de module. 

Gratis Harvard-module over digitale fotografie beschikbaar

Heb je altijd al aan Harvard willen studeren? Dat kan nu! Nou ja, soort van. Je kunt een gratis cursus over digitale fotografie volgen die is afgeleid van een officieel lespakket van Harvard, de oudste universiteit van Amerika. De module wordt aangeboden via ALISON, een gratis en gecertificeerde online leermethode. ALISON maakt sinds 2013 deel uit van Harvard’s Open Learning Initiative waar je ruim 800 verschillende gratis modules kunt volgen via het internet. En daartussen zit ook de module Digital Photography.

De cursus bestaat uit twaalf lessen waarin de belangrijkste onderwerpen van de digitale fotografie worden behandeld. De module wordt afgesloten met een assessment. Wanneer je alle onderdelen met minimaal 80% hebt behaald, Kun je een officieel ALISON Certificaat kopen. De cursus is voor de rest gratis, je hoeft je alleen maar aan te melden middels je e-mail of social media. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen in de cursus:

In de cursus wordt onder andere lesmateriaal gebruikt dat afkomstig is uit boeken van Ansel Adams. Vorig jaar zette een oud-hoogleraar van de University of Stanford ook al een cursus over digitale fotografie online. Deze gaat wat meer in op de wetenschappelijke kant van de fotografie. 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne