Testfoto's: Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art

Testfoto's: Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art

jesse kraal 7801 4
Koud een paar minuten op de redactie en de Sigma 24-105mm f/4 DG mag voor het eerst laten zien waartoe hij in staat is. De verwachtingen zijn hooggespannen want Sigma heeft de afgelopen tijd enkele juweeltjes afgeleverd. Onze eerste testfoto's kun je nu online bekijken.

Wat maximale lichtsterkte betreft is de 24-105mm f/4 DG OS 'Art' niet zo indrukwekkend als de 18-35mm f/1.8 DC. Daarentegen biedt het objectief wel een veelzijdig bereik, is hij geschikt voor fullframe en voorzien van optische stabilisatie. Dat zijn ingrediƫnten voor een fijn allround-objectief.

Sigma 24-105mm review

Sigma heeft de lat wat betreft prestaties voor zichzelf behoorlijk hoog gelegd met de 35mm f/1.4 DG en de 18-35mm f/1.8 DC in de Art-serie. We zijn dan ook razend benieuwd hoe de 24-105mm f/4 presteert. Ondanks het weinig uitnodigende weer stonden we vijf minuten nadat we het vers bezorgde pakketje hadden uitgepakt buiten met de Sigma op een Canon EOS 5D Mark II.

Testfoto's

De foto's zijn alle geschoten met een Canon EOS 5D Mark II en zijn omgezet met Lightroom. De verscherping staat op de standaardwaarde van '25' en de uitgevoerde correcties beperken zich tot kleine aanpassingen in de belichting. Je kunt de foto's fullscreen bekijken, maar ze ook in volledige resolutie en minimale compressie downloaden via de opties in het menu.

Review

Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, maar het lijkt er op dat de centrumscherpte vanaf f/4 al zeer goed op orde is. Wel zien we met name op 24mm f/4 behoorlijk wat vignettering en flink mindere scherpte in de hoeken. Binnenkort lees je op onze website een uitgebreide review van de Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM Art. Dan gaan we uiteraard dieper in op de beeldkwaliteit en lees je ook meer over de behuizing en de autofocus.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anoniem

"Sigma heeft de lat wat betreft prestaties voor zichzelf behoorlijk hoog gelegd met de 35mm f/1.4 DG en de 18-35mm f/1.4 DC in de Art-serie."

f/1.8 lijkt me realistischer voor de 18-35mm van Sigma. Ziet er goed uit, mits die vignettering goed te corrigeren gaat worden. Ik kijk uit naar jullie review!!

afbeelding van Julian

1.8 uiteraard, aangepast, bedankt!

afbeelding van Guido Jeurissen

Kleur rendering en onscherpte ziet er heerlijk uit, vignettering is duidelijk een probleem maar zal zeer goed te corrigeren zijn met software. Ziet er uit als een lens die de strijd aankan met de Canon 24-105, voor een veel lagere prijs. Hoop dat ze binnenkort een 50mm uitbrengen, de 50 1.4 van Sigma is prima, maar als er ooit een ART versie van komt verkoop ik hem direct.

afbeelding van Anoniem

Maak er maar een vergelijk van met de Canon 24-105L van.