Tegendraadse beelden van Mauro Martins

Tegendraadse beelden van Mauro Martins

PieterMolenaar 1061 0
De Braziliaanse fotograaf Mauro Martins maakte voor zijn project 'Counterflow' een reeks samengestelde foto's waarin eenlingen te zien zijn die in de tegenoverstelde richting van een meute lopen of kijken.

Mauro Martins is volgens zijn website grafisch ontwerper van beroep en doet vooral commercieel werk voor reclamebedrijven. Daarnaast is hij ook privé bezig met visuele uitingen als fotografie.

Tegen de stroom in

Voor zijn fotoserie 'Counterflow' combineerde Martins meerdere foto's vanuit hetzelfde standpunt om een specifiek effect te bereiken. Zo laten de samengestelde foto's onder meer een stadium zien met aan de rechterkant een volle tribune die naar een wedstrijd zitten te kijken, terwijl aan de linkerkant een man te zien is die de andere kant op gekeerd is en een foto lijkt te maken. Op een andere foto is op de stoep een grote groep mensen die naar links lopen, terwijl een man met een koffer juist de andere kant op gaat.

Martins onderstreept de overduidelijke sympboliek in de foto's van Counterflow. "Je hoeft jouw koers niet te wijzigen alleen omdat ieder ander iets gebruikelijks doet en jij niet", aldus Martins commentaar bij zijn fotoserie. In een reactie aan Petapixel laat Martins weten dat voor het thema geput heeft uit eigen ervaringen. 

© Mauro Martins