Tamron werkt aan supergevoelige sensor

Tamron werkt aan supergevoelige sensor

Fabienne Keijzer 541 0
Tamron staat voornamelijk bekend als producent van objectieven, maar het lijkt erop dat het Japanse bedrijf een bredere interesse heeft. Tamron heeft bekend gemaakt bezig te zijn met een sensor die gevoeliger is dan het menselijk oog en een enorm dynamisch bereik heeft.

Tamron werkt aan supergevoelige sensor 

Het Japanse Tamron laat dit weten in een aankondiging op de website. Het bedrijf werkt samen met de Japan Science and Technology Agency (JST) aan de sensor. Het doel van de samenwerking is om een beeldsensor te ontwikkelen die een hoog en consistent dynamisch bereik heeft en beelden kan verwerken in situaties met extreem weinig licht. Op deze onderstaande beelden kun je voorbeelden zien van de werking van de sensor.
Tamron sensor

Technologie 

Om deze resultaten te bereiken combineert Tamron haar optische technologie met een extreem gevoelige sensor en een krachtige beeldprocessor. Die drie componenten samen moeten leiden tot een camera die heldere, kleurrijke foto’s kan maken met een helderheid van slechts 0.003 lux; vergelijkbaar met een belichting door enkel de sterrenhemel.
De optica voor dit systeem maken gebruik van een ultra-lage reflectie-technologie. Deze helpt beeldfouten, die vaak optreden met zeer gevoelige sensoren, te verminderen. De gepatenteerde CMOS-sensor werkt samen met een digitale ruisonderdrukking die zorgt voor een helder beeld, zonder vervormingen en een maximaal dynamisch bereik.
Tamron sensor

Industrie 

Het is niet duidelijk wanneer Tamron deze technologie op de markt zal gaan brengen. Waarschijnlijk zal deze niet worden gebruikt voor de consumentenmarkt maar voor industriële doeleinden. We houden het in de gaten.

Lees ook: Nieuwe CMOSIS sensor: 48MP en 8K met 30fps

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne