'Sony NEX-7N verschijnt binnen een maand'

Julian 2108 0
SonyAlphaRumors zegt er zeker van te zijn er dat er binnen een maand een opvolger voor de NEX-7 verschijnt. Deze NEX-7N zou op alle fronten verbeterd zijn en 'aanzienlijke' inwendige veranderingen krijgen. De behuizing blijft vermoedelijk gelijk.

De geruchtensite geeft een SR5-rating aan het bericht, daarmee wil SonyAlphaRumors zeggen dat er geen twijfel over de waarheid bestaat. Binnen een maand zouden we de Sony NEX-7N te zien krijgen, er is echter weinig concreets te melden over de specificaties.

Sony zou als doel gesteld hebben om de high-end mft-camera's zoals de Panasonic GH3 en de Olympus OM-D naar de kroon te steken. Zowel de zoeker, sensor als autofocus zouden verbeterd zijn. Eigenlijk legt de NEX-7 het alleen af op dat laatste vlak, we zijn benieuwd naar de verbeteringen.

Dat de 16-megapixelsensor van Sony een opvolger krijgt is al bekend. In de A58 gaan we deze 20-megapixelsensor voor het eerst zien. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de NEX-7N dezelfde sensor krijgt. Het lijkt erop dat er ook een opvolger komt voor de 24-megapixelsensor uit onder andere de A77 en NEX-7. Hoeveel pixels die sensor gaat krijgen is niet bekend. Mocht er inderdaad een nieuwe chip uitkomen, dan verwachten we die later ook in een A78 SLT-camera.

Mogelijk verschijnen er ook nieuwe E-mount-objectieven samen met de nieuwe NEX-7N. Er wordt onder andere een Carl Zeiss-zoomobjectief verwacht.

De NEX-7N maakt zijn intrede waarschijnlijk na de introductie van de Sony SLT-A58 en de NEX-3N. Dit tweetal wordt op 25 februari verwacht, samen met nieuwe objectieven.

Sony NEX-7N
Mocht Sony het uiterlijk van de NEX-7N gelijk laten aan zijn voorganger, dan gaat de camera er waarschijnlijk zo uitzien.