Sony en Fujifilm willen samenwerken met Olympus

jesse kraal 1781 3
Kort voor zijn aantreden meldt Olympus-topman Hiroyuki Sasa dat onder andere Sony en Fujifilm interesse getoond hebben in een samenwerking met Olympus. Het Japanse concern gaat gebukt onder een zeer zwaar boekhoudschandaal, maar er lijkt nu weer wat licht aan het einde van de tunnel te schijnen.

Naast Sony en Fujifilm zijn volgens de topman ook Terumo Medical en een aantal niet bij naam te noemen bedrijven geïnteresseerd in een samenwerking met het in zwaar weer verkerende Olympus. De vraag is overigens in hoeverre de bedrijven interesse hebben in de cameradivisie, vooral de medische-tak van Olympus is gezond en winstgevend.

Nieuwe topman

Sasa, die momenteel verantwoordelijk is voor de marketing van de medische divisie, zal eind april worden aangesteld als nieuwe topman van Olympus. Een beslissing over een samenwerking met een van de geïnteresseerde partijen zou volgens de Duitse krant Der Spiegel al in mei genomen kunnen worden.

Speculeren

Ondanks dat er nog niet bekend is wat Sony en Fujifilm verstaan onder een samenwerking, is het voer voor interessante speculaties. Wat zou je vinden van Olympus-objectieven voor je Sony NEX of Fujifilm X-Pro1 bijvoorbeeld? Of zie je liever een Olympus OM-D-camera met Sony's 24-megapixel aps-c-sensor?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van nexiam

Ik zie liever een Full Frame Olympus E-6 van 24 megapixels

afbeelding van E Heermans

De Xpro kan nog wel wat objectieven gebruiken, maar halen de Olympus-objectieven hetzelfde niveau als dat prachtige Fuji-glas?

afbeelding van Rob Spanjaart

Zo prachtig kan ik dat Fuji glas niet vinden. Zag net op DPreview foto's met de 18m van Fuji op F11 met onscherpte langs de randen. Vind ik voor 600 euro niet zo best.
De 12mm van Olympus heb ik nog nooit kunnen testen, maar de groothoekzoom 9-18 op M4/3 is vrij scherp over het gehele beeld. Maar wat mij betreft The Best of Both Worlds....