Pride Photo Award gewonnen door Filipijnse Cindy Aquino

jesse kraal 2967 0
Na een recordaantal inzendingen van 3000 foto's door 408 fotografen uit 48 landen heeft de organisatie de winnaars bekend gemaakt. De Filipijnse Cindy Aquino gaat er met de hoofdprijs vandoor, in een viertal categorieën waren eveneens prijzen te verdelen.

Behalve de drie vaste categorieën 'gender', 'documentary' en 'open' was het speciale thema van dit jaar 'extremely normal'. De fotoserie van de Russische Irina Popova wordt beloond met een eerste plek in die categorie. Haar fotoserie toont de dagelijkse beslommeringen van vijf jonge lesbische Russische jongeren die samen een flat huren.

Tweede wordt Cindy Aquino met haar serie 'Bond'. Een van de foto's uit die serie gaat echter met de Pride Photo Award aan de haal, dus ook voor Aquino is er goud. De derde prijs is voor Tatjana Plitt met haar serie 'Gay Warriors' over homoseksuele militairen en hun gezin.

Pride
Met deze foto uit de serie 'Bond' wint Cindy Aquino de Pride Photo Award 2013

Vorig jaar won Chris Rijksen de Pride Photo Award 2012, dit jaar houdt Joelle de Vries de Nederlandse eer hoog met een eervolle vermelding van haar serie 'Pure'. Alle andere winnaar kun je bekijken op de website van de organisatie.

Pride
Uit de serie 'Gay Warrior', door Tatjana Plitt.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo. De editie 2013 wordt mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Van Doorne, het Lloyd Hotel, het Trut Fonds, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.

Pride
Uit de serie 'Apt. 779', door Irina Popova

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse