Photo 3.0: nieuw fotofestival in Eindhoven

Julian 2565 1
Van 23 september t/m 2 oktober vindt in Eindhoven de fotomanifestatie Photo 3.0 plaats. De vraag 'wat doet de fotograaf van morgen' staat in het festival centraal. Naast een expositie zijn er lezingen, workshops en porftolioreviews.

Het nieuwe fotofestival is een initiatief van het Temporary Art Centre (TAC) en de Fotografische Stichting Zuid Nederland. De organisatie wil tijdens het festival laten zien welke ontwikkelingen zich afspelen binnen de fotowereld en je als fotograaf daarop kunt inspelen.

Op Photo 3.0 is werk te zien dan onder andere Mike Roelofs, Gabor Osz, Iris Box en Kim Boske. Karin Krijgsman, Sarah S. Engelhard, Willem Popelier en Martijn van de Griendt geven lezingen.

Van camera obscura tot telefooncamera. Van Polaroid tot Mobypicture. En van spiegelreflex tot 3D-fotografie. Het vak van de fotograaf heeft in de afgelopen jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt. Met de komst van internet en digitale media is de manier waarop foto’s worden genomen én bekeken onherroepelijk veranderd.

De eerste editie van fotomanifestatie Photo 3.0 wordt georganiseerd rondom de vraag: wat doen de jonge fotoprofessionals van vandaag morgen? Geen film meer ontwikkelen in de doka, maar direct uploaden, bekijken en delen. Hoe spelen jonge fotografen op deze ontwikkelingen in en hoe gaan hun meer ervaren vakgenoten er mee om?

afbeelding van alex timmermans

Tevens demonstratie Collodium fotografie door Alex Timmermans
Zondag 2 oktober | 16:00 & 18.00 u