Nikon introduceert AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Nikon introduceert AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Fabienne Keijzer 4268 1
Nikon heeft het FX-formaat telezoomobjectief voor professionele fotografen lichter, lichtsterker en handzamer gemaakt dan ooit tevoren. De nieuwe AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR is volgens Nikon een echte uitblinker.

Verbeterde NIKKOR 70-200mm f/2.8E 

Of je nu een sport-, actie-, nieuws- of reportagefotograaf bent, de nieuwste versie van dit objectief brengt diverse verbeteringen die een groot verschil maken. In combinatie met de VR SPORT-stand maken de verbeterde AF-tracking en belichtingsregeling zeer snelle serieopnamen mogelijk. Vergeleken met zijn voorganger zijn de prestaties tot in de uiterste hoeken van het beeld verbeterd en is vignetering verminderd. De kortste scherpstelafstand is nu slechts 1,1 m en de maximale reproductieverhouding is vergroot van 0,11x tot 0,21x. Dankzij feedback van professionele fotografen zijn nu ook programmeerbare knoppen op de objectiefcilinder geplaatst. Deze waren tot nu toe uitsluitend op superteleobjectieven te vinden en bieden extra bedieningsgemak voor de professional. Daarnaast zijn de zoom- en scherpstelring verwisseld om de balans te verbeteren. Dankzij de cilinder van een nieuwe magnesiumlegering plus HRI- en fluorietelementen is dit objectief lichter dan ooit, terwijl de constructie even robuust is gebleven.

Nikon NIKKOR 70-200mm

Nikon General Manager Matthieu van Vliet over de NIKKOR 

Matthieu van Vliet, General Manager BeNeLux zegt hierover: “De nieuwe NIKKOR 70–200mm f/2.8E is een enorme stap vooruit als het gaat om beeldkwaliteit en geeft over de hele linie een gebruikservaring die sneller en soepeler is. SPORT VR en de van Nikon’s recente 400 mm-, 500 mm- en 600 mm-teleobjectieven overgenomen ergonomie maken precies het verschil voor fotografen die snelle, onvoorspelbare gebeurtenissen vastleggen met een professionele DSLR zoals de D5.”
Nikon NIKKOR 70-200mm

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR bedraagt €3179,- en het objectief is beschikbaar vanaf 10 november 2016. Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Rob Blank

Zo nieuw zijn die knoppen niet, had de vr1 ook