Nieuwe versie Snapseed voegt DNG-ondersteuning toe

Nieuwe versie Snapseed voegt DNG-ondersteuning toe

PieterMolenaar 1294 0
Google voorziet de Android-versie van zijn Snapseed-app van een voor fotografen zeer bruikbare functionaliteit. Versie 2.1 van de populaire beeldbewerkingsapp voegt onder meer de mogelijkheidheid toe om RAW-bestanden in DNG-formaat te bewerken. De nieuwe versie zal waarschijnlijk uiterlijk vrijdag te downloaden zijn in de Play Store.

Met de vorig jaar uitgebrachte Lollipop-versie van Android voegde Google ondersteuning toe aan zijn mobiele besturingssysteem om foto's te maken in Adobe's DNG-raw-bestandsformaat. Google breidt die ondersteuning nu ook uit naar de Android-versie van zijn fotobewerkingsapp Snapseed, zo is te lezen bij PetaPixel. De nieuwe Snapseed-update zal morgen te downloaden in Google's Play Store.

De nieuwe versie kan niet alleen DNG-bestanden bewerken gemaakt met een Android-smartphone of -tablet, maar ook die afkomstig zijn van een camera die foto's weg kan schrijven in dit raw-formaat. Ook raw-bestanden die zijn geconverteerd naar DNG kunnen bewerkt worden.

De DNG-ondersteuning in Snapseed biedt gebruikers meer flexibiliteit in het bewerken van foto's dan met JPG-bestanden mogelijk is. Zo is het in de app mogelijk om gebruikelijke raw-bewerkingen uit te voeren als het aanpassen van de kleurtemperatuur en -tint, het regelen van de belichting en contrast, het oplichten van schaduwpartijen en het terughalen van hooglichten.

Vergelijking jpg en met Snapseed bewerkt dng-bestand