Nieuw: boek Higher Ground van Carl de Keyzer

Nieuw: boek Higher Ground van Carl de Keyzer

Jasper van Bladel 1951 0
De bekende Belgische fotograaf Carl de Keyzer komt met een nieuw boek: Higher Ground. Het boek is de opvolger van Moments before the flood. De magnumfotograaf verbeeldt een fictionele wereld waarin mensen hogere oorden opzoeken en migreren naar de bergtoppen.

In foto's, genomen in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, vinden ironie en oprechte bezorgdheid elkaar. Zo zet Higher Ground aan tot nadenken over de klimaatverandering en een multiculturele wereld. De Franse literaire grootheid Philippe Claudel schreef er een treffend fictief verhaal bij waarbij hij in de zielen keek van de protagonisten op zoek naar een nieuw leven. Intrigerend, rauw, confronterend en poëtisch.

De Keyzer

Carl De Keyzer is sinds 1994 lid van het wereldvermaarde fotoagentschap Magnum. Zijn foto's worden wereldwijd gepubliceerd en getoond. Thema's in zijn werk zijn de permanente dreiging van verval in een moderne samenleving en de impact van macht op het dagelijks leven.

Philippe Claudel is een gelauwerd auteur en regisseur. Hij schreef onder meer Les Âmes Grises (vertaald als Grijze Zielen) en Parfums (Geuren). Claudel is ook de regisseur en scenarioschrijver van films als Il y a longtemps que je t'aime en Avant l'hiver.

Claudel schrijft:

"I think that all the people who are here are vaguely aware that nothing exists anymore. At the beginning, I tried to talk about it. No sound came out of my mouth. Nor from the mouth of any of the others either, and yet I could see them trying to pronounce them. The sounds die immediately; they dissolve in the atmosphere. Or else I've become deaf. I really don't know. We are dumbfounded. [...]"

Boek

Het Engels en Franstalige boek heeft 240 pagina’s, is mooi ingebonden en wordt uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Prijs: € 60,-

Meer info: Terra Lannoo

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper