Nick Pedersen - Floating World NYC

Nick Pedersen - Floating World NYC

Jasper van Bladel 8122 0
De klimaatveranderingen op onze wereld zijn bijna onontkoombaar, maar niet overal zichtbaar. Fotograaf Nick Pedersen wil dit veranderen en maakte een serie beelden die laten zien hoe New York er ook uit kan gaan zien als we niet uitkijken.

Nick’s werk is geïnspireerd door zijn zorgen over klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel, ontbossing en andere negatieve ontwikkelingen in de natuur. Nick: ‘In mijn werk wil ik het conflict tussen de natuurlijke en de menselijke kant van de wereld laten zien. En dat op een interessante en misschien wel provocatieve manier.’

‘Een tijd geleden bezocht ik de ruïnes van Angkor Wat in Cambodja. Te zien dat die enorme door mensenhanden gemaakte structuren compleet overwoekerd zijn door de natuur, zet je echt aan het denken. Dat was een bijzonder krachtige ervaring. Ik begon te denken over de toekomst en over hoe de wereld er over een tijd misschien uitziet. Met mijn werk hoop ik vragen te stellen over de tijd waarin we nu leven.’

De foto’s die hij in zijn werk gebruikt, maakt hij zelf tijdens zijn reizen door Amerika en andere delen van de wereld. Daarna volgt de beeldbewerking, een complex en tijdrovend proces. 

Nick woont in het Amerikaanse Salt Lake City en zijn werk is al vaak geëxposeerd, onder andere in Los Angeles en Miami. Meer info over Nick kun je vinden op zijn website.


Foto's: copyright Nick Pedersen


 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper