Mustsee: High Speed sync in de praktijk met de Broncolor RFS 2.2

Mustsee: High Speed sync in de praktijk met de Broncolor RFS 2.2

Jasper van Bladel 1754 0
Op de Photokina introduceert Broncolor een nieuwe trigger, de RFS 2.2. Een mooi stukje techniek, dat je als fotograaf in staat stelt om te flitsen met zeer korte sluitertijden. In deze video zie je precies hoe dat in zijn werk gaat.

Als je gaat flitsen in de buitenlucht loop je al snel tegen een maximale flitssynchronisatietijd van je camera aan. Vaak is dat afhankelijk van je camera 1/200e of 1/250e van een seconde. Op zich geen probleem, zeker niet als op een binnenlocatie gaat flitsen. Als je echter in de volle zon wilt gaan flitsen, bijvoorbeeld om de nodige schaduwen op te peppen, moet je naar erg kleine diafragma grijpen om onder die 1/200e of 1/250e te blijven. Resultaat: een beeld dat bijna overal scherp is. Geen mooie onscherpte of spelen met scherptediepte dus.

Een trigger die je in staat stelt om die maximale flitssynchronisatietijd te ontwijken is bijvoorbeeld de nieuwe RFS 2.2 van Broncolor, die op de Photokina voor het eerst te zien is. De trigger stelt je in staat om te gaan tot sluitertijden zo kort als 1/8000e van een seconde. Zo kun je én mooi spelen met scherptediepte én je flits gebruiken.

Verschil

Kortom, een klein stukje techniek dat in de praktijk een hoop verschil kan maken.

In onderstaande video zien we een fotoshoot op locatie, waarbij deze materie nog eens mooi uitgelegd wordt.

 

 

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper