Micky Hoogendijk – 'The Other Side of Fear is Freedom'

Julian 8180 2
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 10 januari tot en met 7 maart 2015 een expositie van Micky Hoogendijk. Met 'The Other Side of Fear is Freedom' laat de kunstfotograaf iconische portretten zien, in kleur en zwart-wit, die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.

Persbericht:

Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij en mythologie.

Foto: Micky Hoogendijk
Foto © Micky Hoogendijk - Regal Black - Courtesy Eduard Planting Gallery

De krachtige beelden die getoond worden op de expositie vormen het resultaat van de nieuwsgierigheid van de fotograaf naar het 'anders' zijn van mensen en objecten. Soms speelt zij met perspectief, soms met een andere blik op de werkelijkheid. Bij alle werken is er de continue zoektocht, de beweging naar 'The Other Side', die de kijker aan het denken zet.

Foto: Micky Hoogendijk
Foto © Micky Hoogendijk - Sunlight 2 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Micky Hoogendijk is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Als actrice en model stond ze jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Het vrije werk van Micky Hoogendijk is eerder te zien geweest op kunstbeurzen als Art Platform Los Angeles, (e)merge in Washington, Contemporary Istanbul, RAW Art Fair in Rotterdam, KunstRAI en PAN Amsterdam. Ook exposeert zij in galeries in Amerika, Japan en Europa.

Foto: Micky Hoogendijk
Foto © Micky Hoogendijk - Surrender - Courtesy Eduard Planting Gallery

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
www.eduardplanting.com

afbeelding van Nina Verbaasdt

Een echte copycat van Danielle Kwaaitaal niet normaal gewoon die Micky.

afbeelding van Lucie van Wingerden

Heel aparte afbeeldingen. Benieuwd erg enthousiast en ben wat ze kosten, helemaal mijn smaak.