Met een prisma fotograferen

Met een prisma fotograferen

Nadja Geskus 6626 0
Er zijn een hoop verschillende manieren waarmee je jouw foto's kunt manipuleren, nog voordat je ze gaat bewerken. Tijdens het fotograferen kun je bijvoorbeeld een prisma gebruiken, waardoor het licht compleet anders je objectief binnenkomt. DigitalRev TV laat in deze tutorial zien hoe je gebruik kunt maken van een prisma tijdens jouw shoot!

Prisma

Een object van glas, vaak gevormd als driehoek, of andere geometrische vorm, heet een prisma. Prisma's worden gebruikt om het licht van verschillende golflengtes af te buigen, in verschillende richtingen. Op deze manier wordt het kleurenspectrum goed zichtbaar. Leuk om eens een keer goed te bekijken! Maar je kunt er nog veel meer mee! DigitalRev TV maakte een tutorial waarin ze fotograferen met een prisma.

Tutorial

DigitalRev TV laat in deze tutorial zien hoe je verrassende effecten krijgt met een prisma. Door te fotograferen met een prisma voor je lens, wordt het licht op een compleet andere manier gebogen. Hierdoor krijg je een zeer bijzonder effect in je beeld. Wil je zelf ook eens aan de slag gaan met een prisma? Dan kun je er hier eentje aanschaffen.

 

afbeelding van Nadja Geskus

NadjaGeskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanNadja