F²/400 terug op de markt

Lomography brengt zeldzame filmrol terug

Redactie DIGIFO... 469 0
Lomography heeft zojuist met trots laten weten de zeldzame F²/400 filmrol terug op de markt te brengen. Zeven jaar geleden wist het bedrijf de allerlaatste rol van deze film te redden uit een sluitende fabriek en nu kan Lomography de rol weer aanbieden.

Toen in 2010 een bekende Italiaanse fabrikant aankondigde te stoppen met het produceren van film, besloot Lomography de allerlaatste masterrol 400 ASA van de F²/400 te kopen. Het bedrijf transporteerde de rol naar Tsjechië om deze onder ideale omstandigheden te bewaren. Nu presenteert het bedrijf deze bijzondere film in 35mm formaat.Lomography F²/400Lees ook: Kodak brengt Ektachrome opnieuw uit

Unieke eigenschappen Lomography F²/400

De F²/400 is een kleurnegatieffilm met een unieke verfijnde korrel. Doordat de film zeven jaar lang is opgeslagen als één grote rol, en niet als verschillende 35mm filmrolletjes, is de kwaliteit van de film uitstekend bewaard gebleven en levert de film foto's met een unieke look die in bepaalde condities subtiele blauwe boventonen heeft.

Prijs, beschikbaarheid en tips

De film is nu tijdelijk te krijgen voor een adviesprijs van € 5,90. Wil je de film gebruiken, dan wordt er aangeraden om in lichte condities te schieten. Door de leeftijd heeft de film wat meer licht nodig dan een standaard 400 iso film.

Kijk voor meer informatie en om de film aan te schaffen op de website van Lomography.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie