Leica XU onderwatercamera aangekondigd

Leica XU onderwatercamera aangekondigd

Mark Moed 1747 0
Transcontinenta kondigt een nieuwe all weather camera van Leica aan waarmee je tot een diepte van 15 meter onder water kunt fotograferen. De Leica XU overleeft daarnaast een val van 122 centimeter en een temperaturen van 0 tot 40 graden.

De nieuwe Leica XU kun je gebruiken waar je maar wilt, of het nu onder water, in een zanderige woestijn of juist een vochtig oerwoud is. Ook op het gebied van beeldkwaliteit lijkt de camera niet teleur te gaan stellen.

Leica XU aangekondigd

16-megapixelsensor

De Leica XU beschikt over een CMOS-sensor met APS-C afmetingen en 16,2 miljoen pixels. Het glaswerk bestaat uit een een hoogwaardig vast Summilux 23mm f/1.7 ASPH.-objectief met een minimale scherpstelafstand van slechts 20 centimter. Door de grote diafragmaopening van f/1.7 komt er veel licht binnen terwijl de scherptediepte bij gebruik van het maximale diafragma klein is. Het objectief is zo ontworpen dat stroolicht en flare worden geminimaliseerd.

Leica XU aangekondigd

Audi Design

De Leica XU heeft een minimalistisch ontwerp dat is ontworpen door Audi Design. De bovenplaat is van hoogwaardig aluminium en de behuizing is afgewerkt met TPE antislip materiaal. Het glas van het lcd-scherm is beveiligd met een geharde beschermlaag en er is een dubbele vergrendeling van de geheugenkaartruimte, zodat onbedoeld openen nagenoeg onmogelijk is.

Leica XU aangekondigd

Meer informatie

De Leica XU is vanaf februari te koop voor € 3300,- bij de Leica Store te Lisse en de erkende Leica dealers.

Leica XU aangekondigd

Leica heeft de laatste tijd opvallend veel nieuwe producten.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark