Drie nieuwe Leica M objectieven

Drie nieuwe Leica M objectieven

Mark Moed 1481 1
Importeur Transcontinenta introduceert drie nieuwe Leica-objectieven voor de M-serie. Het gaat om een nieuwe generatie modellen van bestaande objectieven, de Leica Summicron-M 35 mm f/2 ASPH., de Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH. en de Leica Elmarit-M 28 mm f/2.8 ASPH.

De optische prestaties zijn verbeterd door het optimaliseren van het optische ontwerp. Er is ook een robuustere bouwwijze. In tegenstelling tot de eerdere modellen, zijn de objectieven nu voorzien van een volledig metalen rechthoekige zonnekap met schroefdraad en is de frontlens voorzien van een beschermingsring met schroefdraad voor als de zonnekap niet gebruikt word. De lenskap zelf is nu ook van metaal.

Drie nieuwe Leica M objectieven

State-of-the-art

Volgens de fabrikant zorgt de combinatie van state-of-the-art technologie, hoogwaardige materialen en een zorgvuldige handmatige constructie voor een constante kwaliteit met een blijvende waarde. De in Duitsland gefabriceerde objectieven zijn leverbaar in zwart en - voor het eerst - ook in een geanodiseerde zilver afwerking.

Drie nieuwe Leica M objectieven

Prijzen en beschikbaarheid

Deze nieuwe Leica M objectieven zullen binnenkort beschikbaar zijn via de Leica Store Lisse en de erkende Leica M dealers in Nederland. De adviesverkoopprijzen bedragen  voor de Summicron–M 28mm f/2.0  € 3.765,-, voor de Elmarit-M 28mm f/2.8 € 2.085,00  en voor  de Summicron-M 35mm f/2.0 € 2.800,- (zwarte uitvoering) en € 3.000,- (zilveren uitvoering).

Meer Leica nieuws vind je hier.

Meer info vind je bij importeur Transcontinenta.

Drie nieuwe Leica M objectieven

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van RHBoks

Dit zijn de producten waar Leica goed in is of beter gezegd de beste, geen heel goedkope objectieven maar wel hun geld meer dan waard. Aan de andere kant komt Leica met een veel te dure SL camera met een matig lichtsterke zoom en zeker geen uitblinker in optische kwaliteit. De Nikon 24-70mm zoom is en blijft hier de benchmark samen met het 24mm 1.4 objectief. Voor Leica was de introductie van de SL ook het moment om optisch hier iets tegenover te stellen, maar wie weet komen er nog high end objectieven voor de SL met een prijs die niet te ver van de Canon en Nikon mag afliggen wil je een markt van (profs) voor je winnen. Want met name de profs kijken steeds meer hoe ze het best hun zuur verdiende geld kunnen investeren. En het lijkt me dat Leica niet de bedoeling heeft de SL te potioneren als een niche rich amateur hebbeding. De prijs voor de nieuwe onderwatercamera is verantwoord er is geen digitale Nikonos of andere serieuse kandidaat op de markt. Mijn advies maak nog meer mooie nieuwe M objectieven, verlaag de prijs van de Sl en objectieven met 40% en plaats een grotere sensor in een nieuwe S variant want Phase One, Pentax en Hasselblad en mogelijk Fuji slapen niet voor de kleine markt van de top high end medium format camera systemen.