Dit filter wordt voor de spiegel geplaatst

Inschuifbaar filter tegen lichtvervuiling

Fabienne Keijzer 1813 0
Lichtvervuiling op een foto kan erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er een paar dingen die je ertegen kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld dit nieuwe filter van STC Optical gebruiken. Het mooie aan dit filter is dat het niet voor je objectief maar voor de spiegel wordt geschoven.

Inschuifbaar filter tegen lichtvervuiling voor Canon en Nikon

Het Taiwanese STC Optical heeft een filter ontwikkeld dat je, in plaats van aan de voorkant van je objectief bevestigt, voor de spiegel in je camera plaatst. Het STC Astro-Multispectra Clip Filter is gemaakt voor full frame-camera’s van Nikon en Canon. Voordat je het filter voor de spiegel van de camera plaatst moet je via de camera instellen dat deze vastzit. Dit doe je bij Canon middels sensorreiniging, en bij Nikon via de Live View optie. De spiegel kan dan niet meer bewegen. Dan plaats je het filter ervoor en daarna bevestig je het objectief weer. Op deze pagina kun je lezen hoe dat precies in zijn werk gaat. 
Filter tegen lichtvervuilingFilter tegen lichtvervuiling

Verschil 

Het filter zorgt ervoor dat de storende lichtstralen, die worden veroorzaakt door kunstmatige stadsverlichting, verminder worden. Zo kun je een sterrenhemel beter in beeld brengen.
Zonder filter: 
Filter tegen lichtvervuiling

Met filter: 

Filter tegen lichtvervuiling

Webshop 

Momenteel is het filter tegen lichtvervuiling alleen verkrijgbaar via de webshop van het Chinese Cyclops Optics en kost daar omgerekend ongeveer 200 euro. Afgelopen week zagen we een vergelijkbaar product dat wel voor het objectief wordt bevestigd. Het PureNight filter.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne