DIY infrarood

Infrarood videoclip door gemodificeerde Nikon D3300

Fabienne Keijzer 1746 0
De creatieve videograaf Steve Gong maakte deze videoclip voor muzikant Ryan-O’Neil. De clip is opgenomen met een Nikon D3300 waarvan ze de hot mirror hebben verwijderd en vervangen met een lens uit een microscoop. Het resultaat: een bijzondere infrarood videoclip.

DIY infrarood 

Steve Gong is een creatieve videograaf en hij liet zijn fantasie de vrije loop voor de videoclip van zanger Ryan-O’Neil. Zijn nieuwe nummer  ‘Sunday Morning’ is volledig opgenomen in infrarood. Gong vertelt aan PetaPixel dat ze een Nikon D3300 hebben gebruikt omdat het een van de goedkoopste camera’s is die 60p video in 1080p maakt. Ze hebben de hot mirror, die normaal voor het filteren van infraroodlicht zorgt, vervangen voor een lens uit een microscoop.

Infrarood filter 

Er is een 720nm NIR-filter (nabij infrarood) gebruikt voor het project. Dit hebben ze gedaan om een ietwat gestileerde kleur te krijgen. De witbalans is gedaan op een stuk gras omdat gras enorm veel infraroodlicht reflecteert. Zie hier het resultaat van het project in de videoclip van Ryan-O’Neil.


Lees ook: Landschapsfotografie in infrarood 

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne