Filter tegen de zon

Hoya kondigt 16 stops grijsfilter aan

Redactie DIGIFO... 897 0
De Japanse filterfabrikant Hoya heeft een ultradonkere grijsfilter aangekondigd. De Hoya ND10.000 maakt het beeld maar liefst 16 2/3 stops donkerder en is daarom uitermate geschikt voor extreem lange sluitertijden en het fotograferen van de zon.

En speciaal voor de zon is deze filter ontwikkeld. Op 21 augustus van dit jaar trekt een volledige zonsverduistering over acht staten van de VS. In alle andere staten, behalve Hawaii, is een gedeeltelijke zonsverduistering te waar te nemen. Naar verwachting zullen miljoenen mensen deze eclips bekijken en voor iedereen die dit bijzondere natuurfenomeen op de foto wil zetten komt Hoya met deze filter.ZonsverduisteringLees ook: Video: Skiën tijdens een zonsverduistering

Prijs en beschikbaarheid Hoya filter

Hoya heeft aangekondigd de filters te produceren in de maten 58mm, 67mm, 77mm & 81mm, maar laat ook weten de filters niet in het normale assortiment op te nemen en niet in de gewone verkoop aan te bieden. Mocht er vanuit Nederland veel interesse zijn voor dergelijke filters heeft de importeur laten weten een lading naar Nederland te willen importeren. De adviesprijs zal dan naar verwachting tussen de € 89,- en € 159,- liggen.

De eerstvolgende keer dat een volledige zonsverduistering in Nederland te zien zal zijn is trouwens pas in 2093, maar wie bereid is om ervoor te reizen kan al veel sneller weer een volledige zonsverduistering meemaken.

Kijk voor meer informatie op de website van TSE-Imaging

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie