LEE brengt app uit voor belichten met nd-filters

LEE brengt app uit voor belichten met nd-filters

PieterMolenaar 3691 1
LEE Filters heeft de Stopper Exposure Guide-app uitgebracht voor iOS. Met de app kan eenvoudig de correcte belichting bepaald worden bij gebruik van een grijsdoorlaatfilter, ook wel nd-filter genoemd, van het bedrijf. Een Android-versie zou spoedig moeten volgen.

De Stopper Exposure Guide-app werkt zeer eenvoudig. Aan de linkerzijde geef je met een draaiwiel aan wat de camera als belichtingswaarde geeft zonder nd-filter op het objectief, aan de rechterzijde wordt dan de belichtingstijd getoond in het geval er een nd-filter van LEE bevestigd is. Er is hierbij de keuze uit de Little Stopper, Big Stopper en Super Stopper van het filtermerk. Deze nd-filters laten achtereenvolgens 6, 10 en 15 stops minder licht door. Vooral bij langere belichtingstijden toont de app zijn meerwaarde boven hoofdrekenen.

Timer

Voor belichtingen langer dan 30 seconden wordt gebruikgemaakt van de Countdown Timer-functionaliteit. Deze geeft de totale belichtingstijd weer en de nog te verstrijken duur van de belichting, zowel in minuten en seconden als visueel. Tevens kan de timer gepauzeerd worden of geannuleerd. Nadat de timer afgelopen is, geeft de app ook de tijd weer waarop de timer afgelopen is. Hoewel de app toegespitst is op de producten van LEE Filters, kan deze natuurlijk ook gebruikt worden bij nd-filters van andere merken, zolang de lichtvermindering gelijk is aan de drie standen in de app.

 

 

afbeelding van Wim Stolwerk

Voor mensen die niet weten wat een stop is en niet kunnen rekenen?