Hack verwijdert tijdslimiet video bij Sony-camera's

Hack verwijdert tijdslimiet video bij Sony-camera's

PieterMolenaar 1597 1
Gebruiker 'Ma1co' heeft in een bericht op het Personal View-forum een hack bekendgemaakt waarmee de tijdslimiet van 29:59 minuten voor video bij een groot aantal Sony-camera's opgeheven kan worden. Ook stelt de hack de gebruiker in staat het taalmenu in de camera te benaderen.

Ma1co maakt voor zijn hack gebruik van de PlayMemories Camera Apps-functionaliteit die terug te vinden is in een groot aantal camera's van Sony. Met PlayMemories Camera Apps is het mogelijk om de ingebouwde mogelijkheden van de camera uit te breiden met nieuwe functionaliteiten door middel van apps die op de camera te installeren zijn.

Tijdslimiet opgeheven

Camerafabrikanten bouwen de tijdslimiet van 29:59 minuten in bij hun camera's om te kunnen worden aangemerkt als fotocamera's met betrekking tot invoerrechten in de EU. Ma1co heeft met zijn hack nu dit plafond verwijderd. De hack lijkt vooral interessant voor bezitters van de Sony A7-cameraserie, aangezien de aps-c-systeemcamera's in de lijst met hackbare modellen een onafgebroken videoduur van 30 minuten al niet halen vanwege oververhitting. De A7-serie van Sony, waaronder de op video gerichte A7S en A7S II, schijnen daar geen last van te hebben.

De firmwarehack maakt het ook mogelijk om het taalmenu te benaderen in de camera. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een in Japan gekochte camera te voorzien van een Engelstalig menu. Andere camerafabrikanten als Canon en Nikon gaan minder stringent om met regiogebonden menutalen in hun camera's. Ook een aantal compactcamera's, waaronder de populaire RX100-serie, komen in de lijst voor. 

Github

Ma1co heeft de firmwarehack op Github gezet. Downloaden en installeren daarvan is op eigen risico. De kans bestaat dat je straks met een niet-werkende camera opgescheept zit zonder recht op garantie.

afbeelding van Davidov34

Ik las het al op alpharumors.com een paar dagen terug ja.
Ik wacht wel tot er een betrouwbaardere update voor is haha.