Gretchen Robinette - Portretfotograaf van beroemdheden

Gretchen Robinette - Portretfotograaf van beroemdheden

Nadja Geskus 932 0
Voor haar was het liefde op het eerste gezicht. Gretchen Robinette viel meteen voor fotografie zodra zij toen de lens keek. Nu, nadat ze al een aantal jaar fotografeert, heeft ze een bijzonder portfolio opgebouwd. Tegenwoordig fotografeert Gretchen Robinette namelijk beroemdheden en ze heeft al een behoorlijke lijst van muzikanten op haar naam staan.

Gretchen Robinette

‘Zodra ik door de camera keek, wist ik dat dat was wat ik moest gaan doen,’ vertelt Gretchen. Na het uitproberen van andere creatieve vaardigheden als schilderen en gitaar spelen, bezweek ze voor fotografie. Het leren van de fotografie heeft ze zelf gedaan. Zo heeft ze elk boek over fotografie, dat ze kon vinden in de openbare bibliotheek, gelezen. Van het maken van een doka in de badkamer, tot het bestuderen van het Ansel Adams zone-systeem. ‘Hoewel niemand dat meer doet en vrijwel niemand weet wat het is,’ lacht Gretchen.

Tegenwoordig heeft Gretchen een breed scala aan camera’s; Canon 5D Mark II voor het professionele werk, Holgas, Lomo en iPhone voor het plezier en een 35-mm of 120 mm filmcamera voor een aantal persoonlijke projecten.

Over haar werk

Gretchen Robinette fotografeert een hoop beroemdheden voor bladen als Rolling Stone, Vice, Spin en Billboard. Op een winderige dag in Brooklyn, kun je meekijken hoe zij te werk gaat op een shoot. Je krijgt te zien hoe ze werkt en krijgt meer inzicht in haar proces. Meer van Gretchen is te vinden op haar website.

‘Ik doe gewoon waar ik van hou en hoop dat het straks iets betekent.’

 

 

Foto's gemaakt door Gretchen Robinette

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja