Fripito, de reisgids voor fotografen

Fripito, de reisgids voor fotografen

Nadja Geskus 2932 0
Fotografen hebben vaak niet de tijd om een locatie aandachtig te bestuderen en uit te zoeken wat de beste plekken zijn om te fotograferen. Je hebt het druk met je werk en voor onderzoek is dan geen tijd. Erg handig als je dan gewoon een app kunt downloaden die al deze informatie al voor je heeft!

Fripito is een nieuwe app gemaakt voor fotografen, door fotografen. De makers van Fripito wilde een bron creëren waarmee fotografen hun shoots voor een bepaalde locatie konden plannen. Via de app kun je onderzoek doen naar de locatie, met informatie over vervoer, voedsel, onderdak, etc. Je kunt voorbeelden van de locatie bekijken met de exacte details. Het handige aan de app is dat je alle benodigde gegevens kunt downloaden voor je op reis gaat. Zo heb je geen internet meer nodig om de gegevens te zien en dit kan zeer handig zijn als je op een locatie zit waar je geen internet hebt.

Inspiratie en informatie

Bij de foto’s op de site staan ook de camera-instellingen, wat erg handig kan zijn bij het bedenken welke uitrusting je voor deze locatie nodig hebt. Erg handig om alvast te zien op welke locatie je komt en hoe het er vanaf een bepaalde hoek met bepaald objectief uit ziet. Laat je inspireren terwijl je op je gemak in het vliegtuig richting de locatie zit.

Fripito is nu beschikbaar voor Android en iOS. De app is gratis, maar de meeste bestemmingen kosten geld om toegang te krijgen. Er zijn kleinere gidsen die gratis beschikbaar zijn. Vaak zijn dit voorproefjes voor de volledige gids. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen voor $ 9,99 per maand of $ 23,99 voor drie maanden. Als je veel reist, kan dit zeker de moeite waard zijn.

Je kunt ook je eigen gids maken. Hiervoor moet je contact opnemen met Fripito. Je krijgt een sjabloon voor de gids. Nadat deze is nagekeken door de editors, wordt deze op Fripito gezet, zodat deze door andere fotografen kan worden bekeken.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja