Dutch Bird Fair: Het grootste natuurfestival van Nederland

Julian 2609 2
Op 23 en 24 augustus 2014 wordt de derde editie van natuurfestival Dutch Bird Fair georganiseerd in de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Alle grote foto- en videomerken zijn aanwezig en hebben hun producten voor je klaar staan.

Staatsbosbeheer, CameraNU.nl, Vogelbescherming Nederland, Sovon Vogelonderzoek Nederland, kijker- en telescoopfabrikanten Zeiss en Swarovski en Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland slaan de handen ineen om van Dutch Bird Fair 2014 een prachtige belevenis te maken voor iedereen die van de natuur houdt.

Tijdens het weekend is er veel te doen en te beleven. Op meer dan honderd stands presenteren bedrijven, instanties, verenigingen en goede doelen zich aan de bezoekers. In drie tenten worden de hele dag door presentaties, lezingen en workshops gegeven. Ook zijn er tientallen wandelexcursies in de Oostvaardersplassen.

Een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op de website van Dutch Bird Fair.

Dutch Bird Fair Poster

Touch & Try

Alle grote foto- en videomerken zijn aanwezig op Dutch Bird Fair 2014 met stands waar je de nieuwste producten voor het maken van natuurfoto's en -video's kunt uitproberen.

Dutch bird Fair Touch & Try

Locatie: Oostvaardersplassen

Dutch Bird Fair vindt plaats in de Oostvaardersplassen. Het uitgestrekte natuurgebied tussen Lelystad en Almere gunt een blik op het verleden. Heel Nederland zag er duizenden jaren geleden uit zoals de Oostvaardersplassen er tegenwoordig uitzien.

Dit natuurgebied is niet alleen uniek binnen Nederland, maar zelfs binnen Europa. Ganzen, lepelaars, zilverreigers en aalscholvers weten het gebied te vinden, net als ree├źn, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds enkele jaren weer in de Oostvaardersplassen!

Oostvaardersplassen

Dutch Bird Fair 2014: alle informatie

  • Zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2014.
  • Drie tenten met de hele dag door presentaties, lezingen en workshops met o.a. Bas Meelker, Jan Vermeer en Alexander Koenders.
  • Elke dag meer dan dertig excursies in de Oostvaardersplassen, onder begeleiding van bevlogen gidsen.
  • Uitgebreide keus aan heerlijk eten en drinken.
  • Meer dan honderd tenten en marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het beleven van de natuur, zoals foto-apparatuur, video-apparatuur, verrekijkers en telescopen.
  • Enorme kortingen op heel veel apparatuur.
  • Adres: Kitsweg 1, 8218 AA, Lelystad
  • Parkeren: langs de A6, te bereiken door op de A6 afslag 10 te nemen. Hier staat aangegeven hoe je moet rijden. Voor 2 euro per persoon wordt je met een speciale pendelbus naar het festivalterrein gebracht.
  • Entree: 10 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar gratis.
afbeelding van Aart van Wijk

Was een leuk gebeuren. Sfeertje helemaal OK. Leuke stands en aanbiedingen. Wat me tegenstaat is dat ik gedwongen word elders te parkeren om dan xtra te moeten betalen voor een ongevraagde busrit.

afbeelding van Anoniem

als er 6500 man op zo'n beurs afkomt dan kan dat toch niet anders? de dijken daar gaan kapot met als die auto's en dan moet je een heel eind lopen. nee hoor prima oplossing dat pendelen met die bussen. je auto staat ook nog eens bewaakt op een afgebakend terrein.