GoPro Hero4 uitgelekt

Details en foto's GoPro Hero4 Black en Silver uitgelekt

Jooshua Franssen 2061 1
De afgelopen tijd zijn er heel wat actioncams uitgebracht. GoPro heeft al een tijdje niets van zich laten horen, maar daar komt wellicht binnenkort een einde aan. Er zijn veel foto's en specificaties van de GoPro Hero4 uitgelekt.

Met de Hero3(+) Black heeft GoPro al ruimte tijd de rijkst uitgeruste actioncam met de meest geavanceerde instelopties in het assortiment. Het lijkt erop dat GoPro op het punt staat de Hero4-serie te introduceren met nog betere specificaties en meer mogelijkheden. PetaPixel heeft een artikel gepubliceerd met diverse foto's van en informatie over de nieuwe actioncams.

GoPro Hero4 Black en Silver

Black en Silver

Net als bij de voorgaande modellen komt de GoPro Hero4 in een Black- en Silver-editie. De GoPro Hero4 Black krijgt de beste features, de Silver moet het doen met wat minder. Het lijkt erop dat de Black en Silver enkel op gebied van framerates van elkaar zullen verschillen: de GoPro Hero4 Black filmt in 4K-resolutie met maximaal 30 fps, de Hero4 Silver doet 4K met 15 fps (net zoals de Hero3+).

GoPro Hero4

Maximaal 120 beelden per seconden?

Volgens het artikel van Petapixel filmt de GoPro Hero4 Black met maximaal 120 fps (in 720p-resolutie) en is de instelling voor 240 fps bij 480p verdwenen. Of dit daadwerkelijk het geval is zal moeten blijken bij de officiele aankondiging van GoPro.

De ondersteunde resoluties en maximale framerates voor de GoPro Hero4 zijn:

  • Black / Silver
  • 4K: 30 fps/15 fps 
  • 2.7K: 60 fps /30 fps 
  • 1440p: 80 fps /48 fps
  • 1080p: 120 fps /60 fps
  • 960p: 120 fps /100 fps 
  • 720p: 120 fps /120 fps

Touchscreen

Waar je voor de oude GoPro Hero's een backpack moest kopen om over een lcd te beschikken, komt de Hero 4 nu standaard met een lcd-touchscreen. Instellingen hoeven niet langer via de knoppen aangepast te worden; simpelweg drukken en swipen moet voldoende zijn bij de Hero4.

GoPro Hero4 met LCD-touchscreen

Overige vernieuwingen

Audio-opnames met de Hero 4 zouden ook verbeterd zijn; het nieuwe geluidssysteem in de Hero4 moet twee keer zoveel dynamisch bereik hebben als de Hero3. Ook nieuw is de mogelijkheid om (eindelijk) handmatig de camera in te stellen voor kleur, ISO-waarde en belichting. Ook krijgen de nieuwe GoPro's vermoedelijk een vorm van beeldstabilisatie en vindt bluetooth zijn weg naar de GoPro Hero4 net als GPS.

De officiele aankondiging van de GoPro Hero4 wordt eind september of begin oktober 2014 verwacht.

GoPro Hero4

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van actiefotograaf

nice!