Cameratools- Week van het Licht

De Week van het Licht workshops

Mark Moed 3250 0
Cameratools organiseert van 7 tot 11 december de Week van het Licht. Leer bij Camera Tools in Apeldoorn hoe je het licht naar je hand zet tijdens gratis workshops onder begeleiding van inspirerende topfotografen.

Tijdens de Week van het Licht van CameraTools in Apeldoorn kan elke bezoeker profiteren van scherpe acties en aanbiedingen en er zijn workshops onder begeleiding van de volgende fotografen:

Brendan de Clercq

Brendan is een portret- en fashion fotograaf met een krachtige eigen stijl en duidelijke emotionele expressie. Vol enthousiasme en passie werkt hij elke dag weer aan zijn kunst, om zo ooit tot het perfecte portret te komen. Als trainer van Profoto en ambassadeur van Olympus inspireert hij fotografen die zich willen verbeteren op het gebied van fotografie én op het gebied van het spelen met licht! Tijdens zijn workshop ga je onder begeleiding van Brendan aan de slag met lichtvormers en flitsers van Profoto. En wil je eens een andere camera proberen? Er staan Olympus camera's voor je klaar om te ervaren hoe het is om als Brendan de Clercq te zijn!
De workshop van Brendan de Clercq wordt gehouden op de volgende data: woensdag 9 december, om 11:00 uur en om 14:00 uur, en op donderdag 10 december, om 11:00 uur en om 14:00 uur.

Sushilla Kouwen

'Als fotograaf is het mijn doel om bij de kijker een emotie op te wekken. Al is het maar als trigger om een product of dienst te verkopen, maar natuurlijk ook om mensen aan het denken te zetten over een bepaald onderwerp. Voor mijn werk staat de emotie die gewekt wordt bij de kijker voorop. Mijn inspiratie haal ik zowel uit actuele gebeurtenissen als uit mijn eigen ervaringen. De vergankelijkheid van de mens is één van de onderwerpen die mij intrigeert. Voor een groot deel werk ik intuïtief en laat ik mij inspireren door het voorwerp of het onderwerp wat ik fotografeer. Maar ook de ruimte en het licht. Het proces voor- maar ook achteraf is hierbij van groot belang.' Tijdens de workshop van Sushilla zul je zien dat door te experimenteren met licht je verschillende emoties in een beeld kunt creëren!De workshop van Sushilla Kouwen wordt gehouden op de volgende datum: vrijdag 11 december, om 14:00 uur

Arend Spaans

Professioneel portretfotograaf, trainer en ambassadeur van Broncolor, Olympus en Xpozer. Met jarenlange ervaring, en opdrachten voltooid voor aansprekende namen als de Koninklijke Marine, RTL en de Telegraaf Media groep, is Arend Spaans een fotograaf van naam geworden. Tijdens de workshop van Arend Spaans ontdek je zelf hoe je gave splash-foto's uitlicht met de krachtige lichtsets van Broncolor. Arend geeft al geruime tijd workshops in zijn eigen studio en op locatie, en hij kan je perfect bij de hand nemen zodat ook jij na afloop van de workshop weet hoe je meer kunt halen uit high-speed fotografie!
De workshop van Arend Spaans wordt gehouden op dinsdag 8 december, om 11:00 en 14:00 uur.

Geert Langelaan

Op zoek naar een actieve en leerzame workshop met een fotograaf die vol zit met energie en ideeën? Dan moet je je zeker inschrijven voor de workshop van (actie)fotograaf en tevens Elinchrom ambassadeur Geert Langelaan! Samen met Geert leer je werken met een combinatie van daglicht en kunstlicht, ga je experimenteren met Elinchrom flitsers, modifiers, gells, rook en andere attributen voor waanzinnige en spectaculaire foto's! Je model perfect uitlichten? Bewegingen haarscherp bevriezen? Geert vertelt je hoe, tijdens zijn energieke workshop in de Week van het Licht!
De workshop van Geert Langelaan wordt gehouden op de vrijdag 11 december, om 11:00 uur.

Wendy Appelman

Fotografe Wendy Appelman staat bekend om haar veelzijdigheid en creativiteit. Met haar oog voor detail zal zij tijdens de workshop 'Portretfotografie met een twist' jou op geheel eigen wijze kennis laten maken met studiofotografie. Samen met haar model Marijke laat zij zien wat er komt kijken bij conceptuele portretfotografie. De foto's die gemaakt worden tijdens de workshop worden meteen getoond en besproken zodat je direct kunt zien wat de diverse flitsers, lampen en Elinchrom lichtvormers voor een foto kunnen betekenen!
De workshop van Wendy Appelman wordt gehouden op maandag 7 december, om 11:00 en 14:00 uur

Martin Hogeboom

Martin werkt al ruim 20 jaar als fotograaf en hij fotografeert vooral mensen. Een aantal jaren geleden is hij begonnen met de fotoserie Everyday People, waarvoor hij bijna dagelijks een portret maakte. Het mooie van deze serie zijn niet alleen de creatieve portretten, maar ook de persoonlijke verhalen van de geportretteerden. De mooiste foto’s en verhalen zijn gebundeld in een fotoboek. Martin Hogeboom is als speciale gast de hele dag aanwezig op vrijdag 11 december in onze showroom om je kennis te laten maken met zijn nieuwe fotoboek. Vraag hem alles wat je wil weten over de portretten in zijn boek; hij licht graag persoonlijk toe hoe zijn  portretten tot stand zijn gekomen!

In de showroom van CameraTools in Apeldoorn kun je in de Week van het Licht, van 7 tot en met 11 december, profiteren van scherpe acties en aanbiedingen op heel veel flitsers, lichtvormers en andere accessoires voor het maken van geweldige studio- en strobistfoto’s. Kijk voor meer informatie op www.cameratools.nl/WeekVanHetLicht.

De Week van het Licht wordt mede mogelijk gemaakt door Broncolor, Profoto, Rogue, Elinchrom, Olympus en Fujifilm

Foto © Wendy Appelman

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark