De Lily drone komt er niet...

De stekker gaat uit de Lily drone

Fabienne Keijzer 727 0
Misschien herinner je je de Lily nog, de drone die je in de lucht kunt gooien en je volgt op basis van kunstmatige intelligentie en een GPS-tracker. De drone haalde in 2015 een verbazingwekkende 34 miljoen dollar aan pre-orders en investeringen op, maar nu heeft het bedrijf achter Lily besloten de stekker eruit te trekken en investeerders terug te betalen.

Lily bracht 34 miljoen dollar op, maar het is niet genoeg

Het project begon drie jaar geleden maar werd vooral bekend door het in 2015 opgehaalde bedrag van maar liefst 34 miljoen dollar. Veel mensen waren razend enthousiast over Lily, de slimme drone die je in de lucht kunt gooien en je vervolgens volgt middels kunstmatige intelligentie en GPS-tracking. Ruim 60 duizend mensen hebben de drone destijds besteld als pre-order, maar nu maakt het bedrijf achter Lily bekend dat ze ermee stoppen. In een persbericht op de website vertellen Antoine en Henry dat het ze niet is gelukt om de financiën rond te krijgen om de drone te produceren en te verschepen.

 

Investeerders krijgen geld terug

Het team wil iedereen bedanken voor de steun en begint per direct met het terugbetalen van de vele investeringen. Mocht jij ook een bedrag hebben overgemaakt naar het bedrijf achter Lily, dan kun je op deze pagina terecht voor meer informatie over de terugbetalingsprocedure.
Lily drone

Lees ook: Lily drone haalt 34 miljoen dollar op – Volautomatische cameradrone

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne