iPhone 7 Plus versus RED Weapon

De iPhone 7 Plus versus RED Weapon

Fabienne Keijzer 617 0
De camera’s van smartphones worden beter en beter. Nu zijn ze natuurlijk niet in staat om een professionele foto- of videocamera te vervangen, maar de kwaliteit van de smartphonecamera liegt er niet om. Dat kun je ook zien in deze vergelijkingsvideo waarin videograaf Parker Walbeck de iPhone 7 Plus test naast zijn RED Weapon.

iPhone 7 Plus vs. RED Weapon

Je kunt een professionele videocamera met een objectief van topkwaliteit natuurlijk niet vervangen voor een camera van een smartphone, maar het is wel interessant om de vergelijking te maken. Dat dacht videograaf Parker Walbeck ook. Hij was zeer benieuwd naar de kwaliteit van de camera van de nieuwste iPhone 7 Plus en maakte daarom een vergelijkingsvideo die hij ook filmde met zijn RED Weapon. Hij liet zijn professionele camera én de iPhone tegelijkertijd filmen. Een beetje ducttape doet wonderen!  


Lees ook: iPhone 7 Plus versus Sony A7R II

Gecomprimeerde content 

Walbeck wil absoluut niet aantonen dat de camera van de iPhone beter is dan de RED Weapon, maar hij wil wel benadrukken dat 90% van de videocontent die we te zien krijgen op internet gecomprimeerd is en we het meestal bekijken op onze mobiele devices. Op die manier is het verschil in kwaliteit niet zo heel groot, dat is pas zichtbaar als je het materiaal in de hoogst mogelijke resolutie bekijkt. Hoe dan ook, de iPhone houdt goed stand en maakt ook prima beelden. En dat voor een camera van ongeveer 800 euro die het opneemt tegen een camera van 45 duizend euro.

Lees ook: $30.000 camera vs. bowlingbal

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne