iPhone 7 Plus vs Sony A7R II

iPhone 7 Plus versus Sony A7R II

Fabienne Keijzer 2301 0
De nieuwe iPhone 7 Plus is nu een kleine week uit en in fotografieland zijn we natuurlijk razend benieuwd hoe de dubbele camera op de telefoon presteert. Fotograaf Tim Dodd testte de iPhone 7 Plus en vergeleek de resultaten met die van een Sony A7R II.

iPhone 7 Plus

Hoewel er niet enorm veel is veranderd aan de nieuwe iPhone 7 Plus ten opzichte van de 6S Plus is de camera een van de grootste veranderingen. Deze heeft namelijk twee lenzen, een 28mm en een 56mm. Ook is er de mogelijkheid om te fotograferen in RAW formaat. Tom Dodd testte de camera van de iPhone 7 Plus en vergeleek de foto’s met de resultaten van een Sony AR7 II met Sigma 50mm f/1.4 Art objectief.

Voor zijn fotoshoot gebruikte hij Everyday Astronaut als model. Allereerst heeft hij de kwaliteit van de iPhone-camera op zich getest. Hij heeft dezelfde setting in JPEG en in DNG (RAW) gefotografeerd. Je ziet duidelijk verschil. 
iPhone 7 Plus versus Sony a7R II

Op de bovenste foto zie je de JPEG. Wat opvalt is dat er veel automatisch is aangepast ten opzichte van de DNG eronder. De saturatie is bijvoorbeeld veel hoger. 

iPhone vs Sony

Daarna heeft hij foto's gemaakt in DNG-formaat en ze vergeleken met de ARW-bestanden die de Sony A7R II maakt. 
iPhone 7 Plus versus Sony a7R II

Ook hier zie je weer duidelijk verschil. Dat zit hem vooral in de scherpte diepte. De linkerfoto is gemaakt met de iPhone 7 Plus en de rechter met de Sony A7R II. 
Het grootste verschil is te zien wanneer de twee camera's werden getest in het donker. 
iPhone 7 Plus versus Sony a7R II

Conclusie

Dodd trekt de conclusie dat een iPhone 7 Plus camera een DSLR niet kan vervangen, maar dat is natuurlijk ook niet het doel. Hij is er wel van overtuigd dat de camera zeker bijdraagt in de overweging om een iPhone 7 Plus te kopen. Aangezien je niet altijd je grote, zware DSLR bij je wilt dragen, maar je altijd een telefoon in je zakt hebt, is de iPhone 7 Plus een zeer goede optie. 
Lees hier zijn uitgebreide review. 

Lees ook: Bokeh met de iPhone 7 Plus
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne