Casio actioncam voor low-light sporten

Casio actioncam: slechts 1.9MP maar extreem lichtsterk

Fabienne Keijzer 755 0
Casio komt met een actioncam, speciaal voor sporten en andere outdoor-activiteiten die bij weinig licht worden bedreven. De EX-FR110H heeft slechts 1.9 megapixels maar is wel extreem lichtsterk en ook nog eens water- en stofdicht en kan tegen een flink stootje.

Casio EX-FR110H: actioncam voor low-light sporten en activiteiten 

Wat Casio doet is niet nieuw. Sony haalde het aantal megapixels flink omlaag toen ze met de A7s kwamen om ruimte te maken voor een betere lichtsterkte. Echter, bij Sony bleven er nog 12 megapixels over, Casio gebruikt maar 1.9. De nieuwe EX-FR110H actioncam van het Japanse bedrijf is speciaal ontworpen voor gebruikers die niet al teveel geven om beeldkwaliteit, zolang je maar iets kunt zien. Zo is de camera bijvoorbeeld ideaal voor bergsporters, duikers of kampeerders die hun low-light avonturen vast willen leggen.
Casio EX-FR110HCasio EX-FR110H

ISO tot 51.200 

De Casio EX-FR110H is water- en stofdicht en kan de vrieskou met gemak aan. De camera is los te koppelen van een scherm en heeft een 1.9 megapixel CMOS-sensor en een ingebouwd 20mm objectief. Het compacte apparaat haalt een ISO-waarde tot 51.200 als het echt donker wordt. In deze video wordt de Casio EX-FR110H vergeleken met een normale camera van het bedrijf. Het verschil is enorm groot.

Casio Azië

Helaas is de camera voorlopig alleen in Azië te verkrijgen. Voor meer informatie over de Casio EX-FR110H actioncam kun je een kijkje nemen op deze vertaalde website van het bedrijf.

Lees ook: Casio EX-100F maakt 60 foto's per seconde

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne