4 objectieven, een camera en een flitser

Canon kondigt nieuwe producten aan

Redactie DIGIFO... 830 0
Canon heeft vannacht niet één, niet twee, maar wel zes nieuwe producten aangekondigd. Dit najaar komt het bedrijf met een nieuwe mirrorless-camera, een nieuwe macroflitser, een nieuw portretobjectief en maar liefst drie nieuwe tilt-shift-objectieven.

Canon EOS M100De nieuwe mirrorless-camera van Canon is een compacte camera die de Canon EOS M100 gaat heten en is gericht op creatieve fotografen die graag altijd een camera op zak willen hebben. De camera is uitgerust met een groot aantal creatieve filters en door de wireless connectiviteit is het zeer eenvoudig om je mooiste foto's direct te delen via je social media-kanalen. De Canon EOS M100 is uitgerust met een kantelbaar touch screen waarmee je makkelijk foto's kan maken in bijzondere hoeken, snel mooie selfies kan maken en intuïtief door je foto's kan bladeren of door de menu's kan scrollen.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Canon EF 85mm f1.4L IS USMOok komt Canon met een nieuw veelbelovend portretobjectief. Het nieuwe Canon EF 85mm f/1.4L IS USM-objectief is een objectief waar veel fotografen lange tijd naar hebben verlangd en levert een mooie brandpuntsafstand voor portretten, is goed lichtsterk met een kleine scherptediepte én is uitgerust met beeldstabilisatie. Hierdoor is het objectief ook uitermate geschikt voor videografen.

Canon Tilt-shift objectieven

TS-E 50mm f2.8L MACROHet objectievenaanbod van Canon wordt ook nog eens uitgebreid met drie nieuwe tilt-shift-objectieven: een 50mm f/2.8, een 90mm f/2.8 en een 135mm f/4. Deze drie objectieven vallen alle drie in het L-segment van Canon en staan daarmee garant voor een zeer hoge beeldkwaliteit en opvallende duurzaamheid. Volgens Canon zijn de objectieven zeer gebruiksvriendelijk en leveren ze ongekende creatieve mogelijkheden.

Canon MT-26EX-RT

MT-26EX-RT  EOS 5D Mark IVDe Canon MT-26EX-RT is een macrolicht die meer vermogen, hogere flexibiliteit en een verbeterde duurzaamheid moet bieden dan de voorganger. Het flitssysteem is voorzien van Macro Twin Lights met beweegbare buizen die in stappen van vijf graden zijn te positioneren zodat je je onderwerp precies kan belichten zoals jij dat wilt.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe mirrorless-camera van Canon krijgt een adviesprijs van € 479,- voor de body en moet in oktober beschikbaar zijn. De macroflitser krijgt een adviesprijs van € 1269,99, het 85mm objectief een adviesprijs van  € 1629,29 en de tilt shift-objectieven verschijnen alle drie voor een adviesprijs van € 2859,99. De flitser en objectieven moeten allemaal in november in de schappen liggen.

Kijk voor meer informatie op de website van Canon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie