Zeldzame Sovjettijd camera's gestolen

Camera's uit de Sovjettijd gestolen in Berlijn

Fabienne Keijzer 1839 0
Een verzamelaar van bijzondere camera's uit de Sovjettijd is bestolen. Zijn tas vol met waardevolle en zeldzame exemplaren is gejat in Berlijn.

Camera's uit de Sovjettijd gestolen

Een rugzak vol met zeldzame en waardevolle prototypes van camera’s uit de Sovjettijd is gestolen. Het overkwam verzamelaar Ilya Stolyar. De camera’s, sommigen met een waarde van een nieuwe auto, zijn gestolen op het Haubtbahnhof in Berlijn op 3 oktober. Stolyar is enorm van slag, hij looft dan ook een beloning uit aan degene die de camera’s terugbrengt of de gouden tip voor hem heeft. Je kunt contact met hem opnemen via zijn post op de website USSRPhoto.

Waardevol en zeldzaam 

De camera’s zijn enorm waardevol en zullen veel geld opleveren bij veilingen. In een reactie op de post van Ilya Stolyar werd gezegd dat de camera’s erg zeldzaam zijn en sommigen zijn slechts het enige exemplaar dat ooit van een bepaald type gemaakt is in Sovjetfabrieken. De gestolen camera’s zijn een FED 20, FED Romashka, Elicon 35C prototype, Elicon 35C MMZ, Zenit 19 prototype (Belomo), Zenit APK (Belomo), Zenit ET prototype, Agat 18 Belomo en een Yantar 5 MCE prototype.
Camera's uit Sovjettijd gestolen Camera's uit Sovjettijd gestolen Camera's uit Sovjettijd gestolen Camera's uit Sovjettijd gestolen

Lees ook: Fotograaf krijgt zijn gestolen apparatuur van $40.000 weer terug

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne