Fotograaf krijgt zijn gestolen apparatuur van $40.000 weer terug

Fotograaf krijgt zijn gestolen apparatuur van $40.000 weer terug

Nadja Geskus 2289 1
Je let heel even niet op en je tas vol dure apparatuur wordt gestolen, het is de nachtmerrie van elke fotograaf! Brett Costello maakte dit mee, maar hij kreeg op een bijzondere manier zijn spullen met geschatte waarde van $40.000,- weer terug.

Gestolen

Fotograaf Brett Costello was aanwezig bij de Olympische Spelen om daar in opdracht te fotograferen bij het Sambodromo Stadion. Toen hij een ochtend in Rio de Janeiro een kop koffie ging halen, werd hij afgeleid door een vrouw die Portugees tegen hem begint te praten. In de video hieronder is te zien hoe zij eerder met twee mannen staat te praten. De vrouw zorgt er voor dat Costello zich ver genoeg omdraait zodat één van de mannen zijn tas met apparatuur ter waarde van zo’n $40.000,- kon stelen.

‘Ze sprak ongeveer 10 seconden met me, niet lang. Ik was in shock,’ vertelde hij de Daily Telegraph. ‘Niemand had wat gezien. Ik kon het niet geloven! Later kreeg ik te horen dat ze een vluchtauto hadden. Ze werken in een groep en ze zijn goed in wat ze doen, helaas. Er was wel een camera aanwezig in het café, maar ik denk niet dat die me kan helpen.’ Wanneer Costello merkt dat de tas is rent hij er nog achteraan, maar wordt vervolgens de verkeerde kant op gestuurd door de 3e medeplichtige. Hij is ten einde raad.

Criminaliteit

Chaos en geweld waren veelvuldig aanwezig tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maar uit angst voor aanslagen stond Brazilië op scherp wat betreft de aanpak van criminaliteit en criminaliteit werd dan ook hard aangepakt. Met name straatroof, autodiefstal en korte ontvoeringen van bestuurders waren de misdaden die werden gepleegd. Tijdens korte ontvoeringen worden bestuurders gedwongen om naar een pinautomaat te rijden en hoge bedragen te pinnen. Voor Costello een geluk bij een ongeluk dat er tijdens de spelen extra veel aandacht wordt besteed aan dit soort zaken.Fotograaf krijgt zijn gestolen apparatuur weer terug

Geluk

Toen een man illegaal probeerde binnen te dringen bij de boogschietplaats van de Olympische Spelen, spotte Costello een item van zijn gestolen waar. Het officiële Olympische foto vest wat de man aanhad bevatte namelijk een nummer dat Costello bijzonder bekend voorkwam. Hetzelfde nummer stond namelijk op het vest dat van hem werd gestolen.

Samen met de hulp van het personeel van de Olympische Spelen en de lokale politie, confronteert Costello de man met zijn vest. De man geeft het vest aan een medewerker en probeert vervolgens weg te lopen. Hij wordt echter vastgehouden door de politie terwijl ze vragen stellen aan Costello. Costello toont ze de videobeelden van het café en merkt op dat een andere man die de politie vasthoudt ook medeplichtig is.

Hoewel Costello zeer veel geluk heeft gehad en de daders heeft weten te pakken, is het toch wel sterk aan te raden om je dure apparatuur elk moment in de gaten te houden. Bij het minste geringste kan het al gestolen worden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Anoniem

Perfect gesitueerde camera standpunten. Dit is gewoon opgezet. Fake!
Dieven die zoiets uitdenken weten dondersgoed waar elke bewakingscamera staat en gaan vervolgens heus niet met hun gestolen goed naar het hol van de leeuw.