Anti-paparazzi kleding: hoe het werkt

Anti-paparazzi kleding: hoe het werkt

Kimsieders 2828 0
Voor veel bekende sterren is er niets erger dan de opdringerige paparazzi die hen op elke straathoek staat op te wachten. Hoewel deze entertainment fotografen zeker in hun recht staan om deze foto’s te maken, hebben de sterren vaak hun repertoire aan anti-paparazzi trucjes klaarliggen. Naast grote zonnebrillen, afleidingsmanoeuvres en bodyguards is anti-paparazzi kleding in populariteit aan het stijgen. Deze kleding zorgt er namelijk voor dat de foto’s van paparazzi mislukken, maar hoe werkt dit precies?

Flitslicht

De speciale kleding is gemaakt van retro-reflecterende materialen die ervoor zorgen dat licht terug naar de bron wordt gekaatst. Voor de paparazzi’s betekent dit dus dat deze kleding de flits behoorlijk van slag kan maken. Dit heeft alles te maken met de manier waarop flitsers werken: de flits wordt geactiveerd door de ontspanknop waardoor er een kleine flits (pre-flits) afgevuurd wordt. Deze kleine flits weerkaatst op het onderwerp van de foto en valt door de lens op de sensor van de camera. De helderheid wordt nu gemeten door de camera en deze vertelt de flitser hoeveel licht er nodig is om een goed belichte foto te krijgen. Nu gaat de sluiter pas open en zal de flits écht afgaan. Dit alles gebeurt in een seconde tijd.

anti-paparazzi

Anti-paparazzi kleding

De reflecterende anti-paparazzi kleding houdt deze ‘pre-flits’ voor de gek door meer licht terug te laten kaatsen op de sensor, waardoor de uiteindelijke flits veel te zwak is om de foto goed te belichten. Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop paparazzi dit probleem kunnen omzeilen. Ze kunnen simpelweg zonder een flitser werken, of de flits verder van het onderwerp afhouden. Maar voor de bekende sterren die constant belaagd worden door paparazzi is het een simpele manier om een beetje privacy te behouden.

anti-paparazzi

afbeelding van Kimsieders

Kim Sieders | Fotograaf & redacteur

Bekijk alle artikelen van Kim