Adobe Photoshop CC 2017

Adobe Photoshop CC 2017 update

Fabienne Keijzer 6833 0
Adobe heeft gisteravond tijdens hun MAX event in San Diego de nieuwste updates van hun Creative Cloud programma’s bekendgemaakt. Ook Photoshop CC is onder handen genomen en heeft een aantal handige nieuwe features gekregen.

Zoekbalk

Een van de nieuwe features is de toevoeging van een zoekbalk in Adobe Photoshop CC. De zoekbalk laat je zoeken door tools, panels, menu’s, Adobe Stock, de help-functie en tutorials binnen Photoshop. Je kunt de zoekbalk raadplegen door op het vergrootglas-icoontje te klikken in de rechterbovenhoek of je kunt de toetsencombinatie CMD+F/Ctrl+F gebruiken.
Adobe Photoshop CC 2017

Properties en SVG-lettertypes

Het Properties-paneel heeft ook een make-over gekregen. Je kunt er nu meer informatie en opties vinden. Zo hoef je niet meer apart naar het Characters-menu, want je kunt Type-layers nu gewoon aanpassen via het Properties panel.
Photoshop ondersteunt nu ook Scalable Vector Graphics (SVG) lettertypes.

Adobe Stock en Reuters

Je kunt nu ook Adobe Stock templates gebruiken in Photoshop CC, en als je met de rechtermuisknop op een stockfoto klikt kun je zoeken naar soortgelijke afbeeldingen. Adobe is ook een samenwerking aangegaan met Reuters. Je kunt nu door miljoenen foto’s van Reuters scrollen in de Photo Library in Adobe Stock. Reuters plaatst dagelijks honderden nieuwe foto’s, zo kun je met een Abobe-licentie de nieuwste foto’s van celebrity’s gebruiken. 

Verborgen features

In deze video laat Julieanne Kost je een paar verborgen features zien die je kunt vinden in Adobe Photoshop CC 2017.

Ogen bewerken en Match Font

Ook nieuw in Photoshop CC is de feature om ogen apart te bewerken. Dit doe je middels de Face-Aware Liquify feature. En je kunt nu ook zoeken naar lettertypes vanuit foto’s met Match Font. De lettertypes moeten dan wel op je computer geïnstalleerd zijn, anders kun je ze niet gebruiken.
Adobe Photoshop CC 2017

Adobe MAX

Dit jaar vindt het jaarlijkse Adobe MAX event plaats in San Diego. Van 31 oktober tot en met 4 november vinden er allerlei persconferenties en workshops plaats. Gisteravond werden nieuwe updates voor de Adobe Creative Cloud bekend gemaakt tijdens een keynote. Deze kun je hier terugkijken. Vanavond om 18:00 uur kun je live inschakelen via de website om een presentatie van niemand minder dan Quentin Tarantino te zien.

Kijk voor meer informatie over de Adobe Photoshop CC updates op de website.
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne