Een kijkje achter de schermen bij Gregory Crewdson

Achter de schermen bij Gregory Crewdson

Fabienne Keijzer 1649 0
Gregory Crewdson, maker van monumentale beelden met eindeloos veel details en achterliggende verhalen en gedachten. Er gaat een enorme hoeveelheid werk aan vooraf. In deze korte documentaire zie je hoe de wereldberoemde fotograaf en zijn team uren achtereen bezig zijn om de iconische foto’s te maken.

Achter de schermen bij Gregory Crewdson

Gregory Crewdson staat bekend om zijn bijzonder gedetailleerde tableaus van Amerikaanse woningen en wijken. Er gaat een enorme hoeveelheid werk vooraf aan de beelden van Crewdson. Het proces duurt soms weken, of zelfs maanden, en alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt. Hij werkt met modellen die moeten worden gecast en er wordt een set ontworpen en gebouwd waarbij de kleuren, het licht en de gebruikte materialen tot in de kleinste details zijn uitgewerkt. Dat alles komt samen op de dag van de foto: een perfect, bevroren moment.
In deze korte documentaire van Reserve Channel zie je hoe Crewdson en zijn team te werk gaan om de iconische beelden te creëren.

 

Interview Gregory Crewdson in DIGIFOTO Pro

Wij spraken Gregory Crewdson een tijdje terug over zijn meest recente fotoserie ‘Cathedral of the Pines.’ Een bijzonder, meer ingetogen project waarbij hij met een kleiner team in intieme situaties werkte. Je kunt het uitgebreide interview lezen in DIGIFOTO Pro 5 van vorig jaar. Heb je de editie niet in huis? Je kunt hem bestellen via deze link.

Lees ook: MustSee: Gregory Crewdson bij Avro Close Up

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne