MustSee: Gregory Crewdson bij Avro Close Up

jesse kraal 4424 1
In Avro Close Up stond dinsdag acht januari en zondag 13 januari fotograaf Gregory Crewdson centraal. Mocht je de uitzending én de herhaling hebben gemist, dan krijg je van Uitzending Gemist nog een herkansing. Gelukkig maar, want wij waren behoorlijk onder de indruk van de werkwijze van Crewdson.

Een complete hoofdweg in een kleine Amerikaanse stad een dag afsluiten en er een complete set bouwen met tachtig lampen, de nodige atributen en figuranten. Het klinkt als de opnames van een speelfilm, maar niets is minder waar. Die complete set is opgebouwd voor één foto, een foto door Gregory Crewdson welteverstaan.

Crewdson staat bekend om zijn filmische beelden, die met de nodige voorbereiding en nabewerking tot stand komen. In een 53 minuten durende documentaire krijg je een kijkje in de keuken van deze Amerikaanse fotograaf. Een bijzondere documentaire over een bijzondere fotograaf en het bekijken (link) dan ook zeker waard.

Crewdson
Fotograaf Gregory Crewdson aan het werk. Foto: Christopher Peterson

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Gideon

Zeer mooie aflevering, was onder de indruk van de foto's!