De Photo Ark van Joel Sartore: alle diersoorten op de foto

De Photo Ark: alle diersoorten op de foto

Jasper van Bladel 195 0
Het bijbelverhaal van de Ark van Noach kennen we allemaal wel. Op die boot werd door Noach van elke diersoort een koppeltje veilig gesteld zodat het dierenrijk een enorme zondvloed zou overleven. De Amerikaanse fotograaf Joel Sartore is bezig om zijn eigen Photo Ark op te bouwen. In 25 jaar bouwt hij een database op met daarin één foto van elke op aarde levende diersoort.

Met de Photo Ark wil Sartore duidelijk maken dat we als mensheid bewuster om moeten gaan met de wereld waarin we leven. Dieren zijn kwetsbaar, soorten marginaliseren of sterven zelfs uit. Sartore wil laten zien dat ieder wezen op de aarde gelijk is en gelijke kansen verdient.

Kwetsbaar

In 2005 is hij begonnen met het vastleggen van de verschillende diersoorten, omdat hij door een situatie in zijn persoonlijke leven met zijn neus op de feiten werd gedrukt. Zijn vrouw werd ernstig ziek en hij zegde zijn werk als National Geographic-fotograaf op om voor haar te zorgen. Tijdens die tijd ontwikkelde in hem een gevoel van urgentie. Hij zag in dat het leven bijzonder kwetsbaar is en wilde dat in de toekomst gaan vastleggen. Toen is hij gestart met het fotograferen van alle verschillende diersoorten.

Nog 15 jaar

Op dit moment heeft hij ongeveer 6.500 diersoorten geportretteerd en hij heeft er nog ongeveer evenveel te gaan. Sartore denkt nog 15 jaar nodig te hebben om alle dieren op de foto te kunnen zetten.

Meer informatie over de Photo Ark van Joel Sartore kun je vinden op zijn website en op zijn Instagram-pagina.

 

My jaw dropped too when I met this lion-tailed macaque at the #Singapore Zoo (@wrs.ig). #PhotoArk #joelsartore #photooftheday

Een bericht gedeeld door Joel Sartore- Photo Ark (@joelsartore) op

 

A De Brazza's #monkey at @TheOmahaZoo. Check out @natgeo’s feed to see a close-up of this primate! #PhotoArk #photooftheday

Een bericht gedeeld door Joel Sartore- Photo Ark (@joelsartore) op

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper