020flicks geeft eigentijdse blik op Amsterdam

Julian 2380 0
Een nieuw collectief van fotografen, afkomstig uit Amsterdam, opent zijn digitale deuren. Onder de naam 020flicks.com geven de fotografen een eigentijdse blik op het Amsterdamse stadsleven. Met het project willen de fotografen mensen laten zien wat er om ons heen gebeurt.

In de ogen van het fotografencollectief rennen we allemaal veel te snel rond, 'wat zonde is, want wat er om ons heen gebeurt is vaak ook heel geestig', aldus het persbericht. 020flicks moet de blinde vlekken die zijn achtergelaten door de snelheid van het dagelijks leven opvullen.

'Straatfotografie dwingt je om stil te staan bij wat er in je omgeving gebeurt. De diversiteit en de continue uitdaging om een moment vast te leggen dat het leven documenteert, creëren een verslavende energie', zegt Henrik-Jan van der Pol, één van de oprichters van het project.

'Amsterdam is een inspirerend geheel van verschillende culturen en etniciteiten en schept daarmee kansen voor fantastische foto’s', voegt Janus van den Eijnden, één van de fotografen, toe.

Eén liefde

020flicks.com brengt verschillende stijlen van straatfotografie samen, maar één liefde verbindt alle fotografen: erop uitgaan en die ene foto schieten die het leven in Amsterdam ademt.

De initiatiefnemers zijn van plan een pop-up gallery in Amsterdam te openen zodra het project voldoende fans heeft vergaard. 'Met pop-up galleries brengen we liefhebbers van straatfotografie samen met de artiesten. Maar het is ook een plek voor alles wat bijdraagt aan onze missie: het blootleggen van de ziel van Amsterdam', aldus Henrik-Jan.

Volg het project

Via een nieuwsbrief, de website www.020flicks.com en een Facebookpagina zijn de vorderingen van het project te volgen.