Compleet op vakantie

Redactie DIGIFO... 447 0
De zomer is vorige week officieel begonnen en ook de (zomer)vakantie komt steeds dichterbij. Vakantie is voor veel mensen de perfecte gelegenheid om de mooiste plaatjes te schieten. Naast camera en objectieven zijn ook accessoires onmisbaar. Tegenwoordig is in de fototas van vrijwel elke fotograaf wel één of meerdere accessoires terug te vinden. Een extra accu of geheugenkaart, handige camerariem of -tas zijn bijvoorbeeld echte must-haves voor op reis.

Het voordeel van een extra geheugenkaart

Geheugenkaartjes heb je nooit genoeg. Vooral tijdens een vakantie wil je voldoende geheugen bij je hebben, zodat je geen foto’s op de computer hoeft te zetten of -in het ergste geval- hoeft te verwijderen. Ander voordeel van meerdere geheugenkaartjes is dat je safe zit, ook in geval van nood. Mocht je geheugenkaartje onverwacht beschadigen of kwijtraken, heb je in ieder geval back-ups bij je.

Het voordeel van een goede camerariem

Als je op reis gaat, wil je je camera natuurlijk binnen handbereik hebben zodat je geen moment hoeft te missen. Een comfortabele camerariem is dan essentieel. De standaard draagriem van je camera wordt in de meeste gevallen bevestigd aan beide zijden van de camera, zodat je hem om je nek kunt dragen. Voor even is dit prima te doen, maar als je heel de dag met je camera rondloopt kan dit al snel pijnlijk worden. De oplossing? Een riem die je over één schouder kan dragen, zoals de Black Rapid. Daarbij bevestig je de camera middels de statiefaansluiting aan de onderkant van je camera, waardoor hij langs je lichaam hangt. Zo wordt het gewicht perfect verdeeld en krijg je geen last van je nek. Ook de sling straps van Carry Speed zijn een goede optie.

Het voordeel van de juiste cameratas

Bij een tas is, net als bij een camerariem, comfort erg belangrijk. Maar er zijn meer aspecten die een rol spelen bij het kiezen van de juiste cameratas. Bedenk bijvoorbeeld goed waar je hem voor wilt gebruiken. Maak je veel stedentrips? Dan is een compacte, lichtgewicht tas wel zo prettig. Gebruik je de tas om erop uit te gaan in bijvoorbeeld de natuur of ga je kamperen? Dan is het handig om te kiezen voor een tas waar ook ruimte is voor dingen als een trui, regenjack of wat te eten of drinken. Ook wat erin moet passen, wat je mooi vindt en van welk materiaal de tas moet zijn, kun je gemakkelijk in kaart brengen. Dit maakt de keuze nét even wat makkelijker en zo weet je zeker dat je de juiste cameratas koopt!

Foto Mania bij Kamera Express

Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli profiteer je tijdens Foto Mania van extra voordeel op accessoires. Bij aankoop van een camera en/of objectief kun je accessoires naar keuze uitzoeken. Denk bijvoorbeeld aan filters, accu’s en acculaders, camerariemen, tassen, geheugenkaarten, kabels, zonnekappen, flitsers, LED lampen, gimbals, regenhoezen, screenprotectors, onderhoudsartikelen en nog veel meer. Het voordeel kan oplopen tot maar liefst €250!

Heb je nog iets nodig? Kom dan nu naar Kamera Express en maak je camera-uitrusting compleet voor vakantie! De actie geldt zowel online als in de winkels. Meer weten? Klik hier!

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie