Uitslag Fotowedstrijd: Nazomer

Dre de Man 3674 0
Nazomer is iets heel anders dan herfst, het is het gevoel en de temperatuur van de zomer terwijl het wel al herfst is (zie ook Wikipedia). Om de een of andere reden heeft niemand zicht dat gerealiseerd, maar er waren toch meerdere verrassende inzendingen.

Eerste prijs: Roelof de Hoog met de foto Double autumn.

Net als de andere foto’s die een eerste prijs wonnen, is dit een foto die je meteen verwondert. De kromming van de bomen lijkt een speling van de natuur en de spiegeling benadrukt dat. Het grootse en opvallendste deel van de foto bestaat uit de spiegeling en dat versterkt het surrealistische effect. De foto geeft de werkelijkheid weer en tegelijkertijd verwonder je over die werkelijkheid, het wezen van iedere goede foto. De kleuren en het contrast passen precies bij het onderwerp en ook de uitsnede is perfect. Roelof de Hoog geeft aan dat hij een dubbele belichting toegepast heeft, maar in dit geval is dat een heel subtiel effect dat geen extra bomen heeft opgeleverd, eerder een iets zachtere tekening.

Eerste prijs - Giroptic iO t.w.v. € 249,-

Met de Giroptic iO maak je eenvoudig leuke en veelzijdige 360° beelden. Deze 360°camera kun je eenvoudig op je iPhone of Android-toestel aansluiten en op die manier de mooiste 360° beelden maken. De installatie is heel gemakkelijk. Daarna is het een kwestie van de app downloaden en je eerste beelden maken. Je kunt zowel foto’s als video maken, maar bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk live-streamen op Facebook, Periscope en YouTube. Het leuke aan de Giroptic iO is dat je naderhand nog ontzettend veel met je gemaakte beelden kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld uitsneden maken, maar ook ‘tiny planets’. Door een 360° foto ver uit te rekken ontstaan zo afbeeldingen waarop het lijkt alsof de wereld heel klein lijkt en jij en je omgeving daarvan het middelpunt vormen. Van één beeld kun je vervolgens tientallen verschillende varianten maken.Giroptic iO

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

 

Tweede prijs: Marga Nuijs met de foto: Heerlijke nazomerochtend

Deze foto gebruikt een klassiek compositie-effect: het doorkijkje naar een lichtere plek op de achtergrond. De oren van het hert duiken juist voor de lichtste plek op, waardoor de foto meteen het in het oog springende element dat een goede foto nodig heeft. De kleuren drukken misschien nog het meest het nazomer-idee uit en het wild associeer je er ook meteen mee. Compositie en warmte maken deze foto bijzonder maar belangrijk is ook dat de scherpte precies op het ree ligt. Opnamegegevens: 1/125s f/5.6 500mm ISO 800 Nikon D750.
Marga: Ik heb deze foto gemaakt ‘s morgens vroeg tijdens mijn ochtendwandeling . Ik ben elke dag in het bos te vinden als het licht is. Deze foto is gemaakt met mijn Nikon D750 en 200-500 mm lens en ik had deze ochtend het geluk dat deze ree voor mij wilde poseren. Deze foto is gemaakt op Landgoed Tongelaar in Mill.

LaCie Rugged Thunderbolt USB-C 2TB t.w.v. € 229,99

De LaCie Rugged is ondertussen een bekende speler in het opslagveld. Deze robuuste serie harde schijven van LaCie kan tegen een stootje en is nu nog krachtiger door USB-C-compatibiliteit, superhoge Thunderbolt™-snelheden en optionele SSD-prestaties voor maximaal 510 MB/s (tot 130 MB/s met HDD). Deze Rugged-schijf is bovendien voorzien van een geïntegreerde Thunderbolt-kabel en bestand tegen de elementen (IP54-classificatie) en is daarmee een fantastisch compromis tussen opslag, veiligheid en snelheid.LaCie Rugged

Beschikbaar gesteld door LaCie.

Derde prijs fotowedtrsijd Digifoto Pro Nazomer

 

Derde prijs: Roderique Arisiaman met Beaver Hollow

De ochtendzon is nog krachtig genoeg om de dauw te verdrijven. De panorama-opname benadrukt de ochtendnevel en de kleuren – al zijn ze iets aangepast- drukken perfect het gevoel van een nazomerochtend uit. Roderique: De foto is genomen in het resort plaatsje Beaver Hollow in het noorden van de staat New York, september 2017.  Ik was er op een creatieve conventie als gastdocent. De herfst zette er al aardig in met her en der een knalrode Maple tussen de donkere bomen. In de ochtend lag er over het meer een dikke mist die voor dit prachtige sfeerbeeld zorgde. De foto (of eigenlijk een aantal foto’s naast elkaar) heb ik gemaakt met mijn Olympus OM-D E-M10 en de 45mm f/1.8 lens. ISO 100 1/4000. Daarna heb ik meerdere beelden als een panorama in elkaar gestitched met Affinity Photo op mijn iPad Pro. 

 

 

Derde prijs - Naneu Adventure Outlander Photo Backpack 50L t.w.v. € 99,95

Als je vaak de natuur ingaat met je camera, dan ken je het belang van een goede backpack voor je cameraspullen en andere bagage. De Adventure Outlander Photo Backpack 50L van Naneu is met 50 liter opbergcapaciteit altijd groot genoeg. Daarbij kun je het fotocompartiment uit de tas halen en deze aan je voorzijde aan de heupband hangen. Overigens kun je het cameragedeelte met de meegeleverde schouderband dragen. Kortom: een tas die zich aanpast aan je wensen en je avonturen.Naneu

Ter beschikking gesteld door Cameraland

 

  • Inzendingen bekijken
    Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.

 

afbeelding van Dre de Man

Drede Man | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanDre