ColorEdge CG279X: 27”-High-End-monitor voor video-editing, prepress en beeldbewerking

Redactie 1502 0
Met de nieuwe ColorEdge CG279X introduceert EIZO het nieuwe topmodel van de 27 inch-klasse.

Dankzij de vooraf geïnstalleerde HDR-Presets voor HLG- en PQ-gamma is de nieuwe monitor bij uitstek geschikt voor het professionele gebruik in de video-editing, prepress en beeldbewerking. Dankzij de verbeterde, ingebouwde sensor met validatiefunctie is de ColorEdge CG279X de eerste keus in de prepressomgeving.

Specialist voor video-editing en prepress

De reeds in de fabriek vooraf geïnstalleerde presets voor HLG- en PQ-gammacurven zijn optimaal voor het verwerken van HDR-content, die steeds meer voorkomt. Deze wordt in de editing-workflow doorgaans met SDR-monitoren bewerkt en pas bij de grading met echte HDR-referentiemonitoren zoals de ColorEdge PROMINENCE CG3145 afgerond. De ColorEdge CG279X past met zijn talloze film-presets perfect in deze workflow. Dankzij het True-Black-paneel kan de CG279X ook bij kijken vanaf de zijkant verzadigde, zwarte tinten weergeven. De monitor levert een hoog contrast van 1300:1.
Met een resolutie van 2560 x 1440 pixels garandeert de CG279X een scherp beeld. Met een afdekking van 98% van de DCI-P3-kleurruimte alsmede 99% van de Adobe RGB-kleurruimte geeft hij een absoluut nauwkeurige en onvervalste blik op de te verwerken bestanden.

Eerste ColorEdge met USB type-C

De nieuwe ColorEdge CG279X is de eerste ColorEdge-monitor met USB type-C-poort, die het monitorsignaal kan overdragen en tegelijkertijd de in de monitor ingebouwde USB-hub voedt. Bovendien beschikt de CG279X over een DisplayPort, een DVI-D-, een HDMI- en vier USB-downstream-poorten.

Talloze detailverbeteringen

De werkwijze van de ingebouwde kalibratiesensor van de CG279X is in vergelijking met zijn voorganger opnieuw verbeterd. Tijdens de nieuwe kalibratie kan de gebruiker zonder onderbreking doorwerken aan toepassingen waarbij kleur geen kritische rol speelt. Door de validatiefunctie kan de nauwkeurigheid van de monitor op elk moment worden gemeten en bewezen, wat in de prepress uiterst belangrijk is. Bovendien werkt de Coloredge CG279X zonder ingebouwde ventilator en is het bijv. in grading suites mogelijk om in een prettige stilte te werken. 

Dankzij de ingebouwde kalibratiesensor, de  16 bits-LUT (Look-Up Table), de uiterst nauwkeurige fabriekskalibratie, alsmede Digital Uniformity Equalizer (DUE) kan de gebruiker er telkens op vertrouwen dat de monitor altijd een perfect en onvervalst beeld van zijn digitale bestand laat zien. Daaraan levert ook het complexe regelalgoritme een bijdrage: het houdt rekening met klimaatfactoren, zoals omgevings- en binnentemperatuur van de monitor, en maakt zo al na drie minuten een constante kleurweergave mogelijk.

Nieuwe behuizing

De bezel van de Coloredge CG279X is ca. 46% smaller geworden – de behuizingdiepte is ca. 20% afgenomen. Eveneens nieuw zijn de verlichte, elektrostatische sensortoetsen, waarmee de monitorfuncties ook in donkere omgevingen altijd gericht kunnen worden bediend.

ColorNavigator 7

Samen met de ColorEdge CG279X introduceert EIZO ColorNavigator 7, de nieuwste versie van onze eigen kalibratiesoftware. De volledig nieuw geprogrammeerde ColorNavigator 7 vervangt ColorNavigator 6 en de ColorNavigator NX en voegt de functies van de tot dusver gescheiden verkrijgbare programma's samen. Met de nieuwe software is het nu mogelijk om alle kleurenpresets tegelijkertijd te kalibreren. Bovendien kan met ColorNavigator 7 nu grote installaties met vele ColorEdge-monitoren centraal worden beheerd.

Lees ook: Beeldschermkalibratie, een must voor iedere fotograaf

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie